Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj ženy povedie americká trénerka. Potterová chce priviesť Slovenky na ZOH

Novou trénerkou slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie sa stala hráčsky aj trénersky skúsená Jenny Potterová. Tridsaťosemročná Američanka vie, že ju čaká veľa práce, ale je na to pripravená.

02.10.2017 12:44
Jenny Potterová Foto: ,
Jenny Potterová a v úzadí Miroslav Šatan.
debata

„Bolo mi cťou, dostať takúto ponuku, takže som dlho neváhala. Predstavovalo to veľké rozhodnutie. Som nadšená, že môžem stavať na tradícii, ktorá je tu veľmi silná. Takisto ma teší aj spolupráca s Miroslavom Šatanom a Craigom Ramsaym. Budem sa snažiť, aby sa v tejto krajine zvýšila úroveň ženského hokeja,“ povedala Potterová v pondelok na tlačovej konferencii v Bratislave.

S výberom hlavnej trénerky je spokojná aj generálna manažérka ženských reprezentácií Slovenska Zuzana Tomčíková: „Jenny ako hráčka dosiahla veľmi veľa. V drese USA sa stala olympijskou víťazkou a v zbierke má aj striebro a bronz. Takisto ako trénerka má úspechy na univerzitnej úrovni, takže aj v tomto smere má za sebou bohaté skúsenosti. Preto si myslíme, že je správnou voľbou pre Slovensko. Má dostatočné skúsenosti na to, aby vedela naše dievčatá trénovať, naučiť ich a ukázať im ako vyzerá ženský hokej na najvyššej úrovni. Kandidátok bolo viac, ale tým, že som Jenny poznala osobne a videla som jej prácu, poznám jej históriu ako hráčsku aj trénerskú, pre nás bola voľbou číslo 1. Potešilo nás, že sa rozhodla prijať našu ponuku.“

Podľa Miroslava Šatana, generálneho manažéra reprezentácií SR, hľadali na zväze cestu, aby posunuli dopredu aj slovenský ženský hokej. „Situácia je taká, že máme 6 ženských tímov v domácej súťaži, ktoré tvoria základ reprezentácie či seniorskej alebo aj juniorských. Jenny bude s nimi priamo v teréne pracovať a možno rotovať od jedného družstva k druhému, aby spoznala hráčky a posunula spôsob práce dopredu. Samozrejme, potom bude jej úlohou zostaviť a koučovať najlepší tím a zvýšiť úroveň aj záujem dievčat na Slovensku hrať hokej. Dlhodobým cieľom bude návrat medzi svetovú elitu,“ vravel Miroslav Šatan.

Potterová zástupcom médií prezradila, aké budú jej prvé pracovné kroky na Slovensku. „Vždy existuje jedna veľká vízia, ktorú chce človek dosiahnuť a tou zvyčajne býva olympiáda. Z dlhodobého hľadiska to bude účasť na tomto podujatí. Krátkodobejšia vízia je prepracovať sa na majstrovstvá sveta a dosiahnuť zlato. Vieme, že je to dlhá cesta, pôjdeme krok za krokom. Prvým bude zhodnotenie hráčok, zistiť v čom sú dobré a v čom sa musia zlepšiť. K tomu nám pomôže veľký novembrový tréningový kemp, kde ich budeme môcť spoznať, identifikovať a uvidíme ako budeme ďalej napredovať.“

Úspešná hokejová odborníčka sa na Slovensku ešte nezabývala. Reprezentáciu poznala len z olympijských turnajov, ktoré sledovala doma pred televízorom. Stihla sa však už stretnúť s hlavným koučom seniorského mužského tímu.

„S Craigom Ramsaym sme boli na hokeji aj na večeri. Bavili sme sa o systéme práce a o tom, ako napredovať. Je to veľký stratég, má obrovské množstvo skúseností. Teším sa, že budem môcť spolupracovať aj s týmto človekom, ktorý má takisto veľké množstvo skúseností,“ dodala Potterová.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Jenny Potterová