Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsayho systém ničí zlozvyk slovenských hokejistov

Dobrý dojem. Solídne výsledky. Pozitívny prísľub. Množstvo chýb v defenzíve. Prvé dve stretnutia slovenskej seniorskej hokejovej reprezentácie v olympijskej sezóne 2017/2018 ukázali viacero pozitívnych i negatívnych faktov. Stredajšiu výhru 2:0 v Třinci, ani štvrtkový neúspech 1:2 v Žiline však netreba precenovať.

26.08.2017 06:00
HOKEJ: Slovensko - Česko Foto: ,
Tomáš Tomek v zápase s Českom.
debata (28)

„Tréner má už o nás predstavu a ešte budeme mať šancu sa mu ukázať. Myslím si, že to nebolo zlé. Mali sme výpadky, ale kouč nás pochválil, že sme plnili to, čo od nás žiadal. Sme radi, že nás učí hrať jednoducho. Sme zvyknutí viac sa hrať s pukom a robíme zbytočné chyby. Chcel, aby sme sa toho vyvarovali. Čím dlhšie budeme s ním, tým viac nás toho naučí," hodnotil útočník Libor Hudáček.

V žilinskom súboji bol spoločne s Ladislavom Nagyom a Patrikom Svitanom súčasťou najnebezpečnejšieho prvého slovenského útoku. Koučovi Craigovi Ramsaymu sa pozdávala chuť, s akou jeho hráči začali boj o miestenky na olympiádu či májové majstrovstvá sveta v Dánsku

„Tešil som sa na tento zápas, chcel som chytať doma v Žiline," priznal najlepší hráč druhého duelu brankár domáceho MSHK Tomáš Tomek. „Som rád, že mi tréner dal dôveru. Výsledky sú výsledkom celého mužstva, nielen brankárov. Braňo v Třinci zachytal fantasticky. Škoda, že sme to v Žiline tiež nedotiahli do víťazného konca. Ušla nám druhá desaťminútovka v druhej tretine, tam nás Česi zatočili."

Pre Ramsayho to bola premiéra pred domácim publikom. Takmer 4-tisícové hľadisko vyprevadilo svojich miláčikov do klubov potleskom v stoji. Výkon domácej reprezentácie v derby stretnutí sa im pozdával.

„Nemalo by sa nám stávať, že za 10 minút dovolíme súperovi toľko prečíslení. Kouč chcel všetkých vidieť, štyri päťky hrali presilovky aj oslabenia. Bol to skvelý týždeň," vravel po zápase kapitán Nagy.

Ako sa mu pozdával tréner Ramsay?

„Kouč doniesol zo zámoria veľa nových vecí. Chlapci zo slovenskej extraligy si musia zvyknúť na nový systém preberania hráčov. Príchod trénera a jeho systém je perfektná voľba. On je autorita. Chce, aby sa nerobilo veľa chýb na našej modrej čiare. Vyžaduje, aby sme si neprihrávali v strede, radšej nahodili puk na zadný mantinel a bojovali oň v ich pásme. My, slovenskí hráči, máme zlozvyk si to hádzať do stredu. To je chyba, tam nie je miesto. Keď to chlapci dostanú do hlavy, bude to skvele fungovať," nádejal sa Nagy.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia hokejistov #Craig Ramsay