Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay pochválil brankárov a hlad po víťazstvách. Diváci ho vítali potleskom

Čaká nás ešte veľmi veľa práce, slovenský hokej nepozdvihneme zo dňa na deň. To bola jedna z mnohých viet nového trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho pri minulotýždňovom oficiálnom predstavení.

25.08.2017 15:12
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay.
debata

Do práce sa vrhol s chuťou a radosťou. Hráčom rozdával cenné rady, divákom na tribúnach široké úsmevy a domácim hokejovým fajnšmekrom dva drobné pozitívne záblesky vstávania z hokejového provizória. V dvoch prípravných dueloch proti Česku zvíťazili jeho zverenci v stredu v Třinci 2:0, na druhý deň v Žiline lepšiemu súperovi podľahli 1:2.

Musia sa držať systému

Šesťdesiatšesťročný kouč so skúsenosťami z troch dekád v NHL bude chcieť čo najskôr nájsť tvár národného tímu. Pre Ramsayho neboli výsledky až tak podstatné, viac ho zaujímala predvedená hra. Po žilinskom nezdare nepôsobil utrápene, skôr žoviálne a uvoľnene, pretože bol s oboma spomínanými aspektmi spokojný.

„Odviedli sme dobrú robotu. Som veľmi pyšný na našich brankárov (v prvom stretnutí chytal Konrád, v druhom Tomek, pozn.). Vždy, keď ich máte dobrých a môžete sa na nich spoľahnúť, máte šancu zvíťaziť. V druhej polovici odvetného stretnutia bol súper lepší, ale brankár nás držal v hre," pochválil po žilinskom dueli spomenutú dvojicu Ramsay.

V hodnotení jednotlivcov už taký konkrétny nebol. Ocenil však tímový duch, veľkú túžbu hráčov po víťazstvách, atmosféru v kabíne i na tribúnach.

„Naša prvá tretina vo štvrtok bola najlepšia, akú sme doteraz ukázali. Povedali sme si, že na tom chceme stavať v ďalšom priebehu. Bojovali sme a aj do prostrednej časti sme vstúpili dobre. Potom sme začali hrať individuálne a nie ako tím a dovolili sme súperovi prevziať iniciatívu. Brejkovali nás, to sa nesmie stávať. Hráči sa musia držať herného systému. Vieme, že nás ešte čaká veľa práce, ale chlapci bojovali veľmi tvrdo. Pozrieme si video a trochu si to zhrnieme," vrátil sa kouč k druhému duelu.

Zdravil divákov

Diváci kanadského trénera vítali potleskom. Keď popri žilinských tribúnach prichádzal na striedačku, niekoľkokrát ich mávnutím ruky pozdravil. Ako sa cítil v novej roli?

„Nevedel som, čo mám očakávať. Bol som veľmi spokojný s prístupom hráčov. Som na nich pyšný, lebo hrali obetavo na súperovom ľade a nevzdávali sa, ani keď boli Česi lepší. Musíme byť silní na puku, držať ho na hokejkách a nespoliehať sa na to, že nám vyjde jedna či dve akcie. Treba strieľať, dorážať, znovu si utvoriť akciu a zasa dorážať. A to všetko vo vysokom tempe s krátkymi striedaniami," vysvetľuje recept na úspech.

Ramsay mal na striedačke vedľa seba luxusnú hokejovú smotánku. Spoločnosť mu robili majstri sveta z roku 2002. S útočníkmi mu pomáhal Michal Handzuš, obrancov si vzal na paškál Ľubomír Višnovský. Kanadský stratég si pomoc s prekladaním do slovenčiny či vyslovovaní priezvisk domácich hráčov nevedel vynachváliť.

„Bola to veľká zábava. Som rád, že mi Miro ponúkol túto pozíciu. Ďakujem mu za to. Kolegovia tréneri mi pomohli, cítil som sa s nimi veľmi príjemne. Vedia, čo robia. Už som chlapcom (Handzušovi a Višnovskému) povedal, aby zostali pri tíme. Urobili kus práce. Vravel som, že ak budú chcieť, dvere majú u mňa otvorené. Práce je veľa a šikovní ľudia ako oni sa nám hodia. A to tu ešte chýbal Vlad (Vladimír Országh), ktorý viedol prvé tréningy presne tak, ako som si predstavoval – vo veľkej rýchlosti. Som šťastný, že som mohol s takoutou partičkou spolupracovať a teším sa na ďalšie zrazy," doplnil Ramsay.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia hokejistov #Craig Ramsay