Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay: Zisťujem, čo mi hráči ponúkajú

Na žilinský zimák dorazil v sprievode troch hokejových majstrov sveta a s úsmevom na perách.

21.08.2017 11:40 , aktualizované: 13:57
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay.
debata (6)

Po brífingu s hráčmi si obzrel štadión zvnútra a pre seba skonštatoval, že je vcelku pekný. Následne sa nový reprezentačný tréner Craig Ramsay s nonšalantnosťou sebe vlastnou kráotk venoval aj médiám.

„Prvý víkend na Slovensku bol náročný. Prešli sme si rôzne cvičenia a celý koncept, ako chceme hrať. Igor (videoanalytik Andrejkovič, pozn.) pripravoval obrázky pre hráčov a ja som premýšľal, čo im na prvom zraze poviem. Okrem toho som sa poprechádzal po Bratislave. Skvelé miesto. Potešilo ma, že bolo teplo a slniečko svietilo. Cítil som sa takmer ako doma na Floride. Jedinou nepríjemnosťou bolo, že mi dva dni meškala batožina. Verím, že odteraz pôjde všetko ako má,“ poznamenal dobre naladený Ramsay.

Prvý tréning nechal viesť svojho asistenta Vladimíra Országha. Vstupoval doň len občas, aby hráčom zdôraznil, na čo majú dbať.

„Hráčov musím spoznať. Nech viem, čo mi ktorý ponúka. Zatiaľ neviem, čo očakávať od dvoch zápasov s Českom. Viem však, čo čakám od mojich zverencov – aby hrali vždy naplno, veľa korčuľovali a bojovali. Základom budú krátke striedania, aby sme hrali rýchlo. Chlapci musia byť silní bez puku, a keď ho získame, okamžite vyrážať do protiútoku,“ vysvetlil 66-ročný Kanaďan s bohatými skúsenosťami z NHL.

Okrem asistenta Országha mu počas sústredenia v Žiline budú pomáhať aj Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský (k tímu sa pridá v pondelok podvečer). Na všetko dohliada Miroslav Šatan.

„Som rád, že je tu aj Michal. Z NHL si ho pamätám ako veľmi nepríjemného súpera, proti ktorému sa hralo ťažko. Rozoberali sme vzájomnú sériu, keď hral za Philadelphiu a ja som bol v Tampe. Vo finále konferencie sme Flyers vyradili v siedmich zápasoch a následne sme získali Stanleyho pohár. Vtedy sme postúpili vďaka stopercentnému nasadeniu, výbornej defenzíve a super práci v oslabeniach – to isté chcem zaviesť aj v slovenskej reprezentácii. Michal je pre hráčov skvelý príklad, že vždy treba zo seba dostať všetko,“ poznamenal Ramsay.

Od mužstva očakáva, že bude hrať rozumne, ale zároveň tvrdo. „Počas príhovoru som hráčom vysvetlil, že som hrdý, že tu môžem byť. Zároveň som naznačil, že hrať za tento tím nebude jednoduché,“ zdôraznil a k prvým dojmom dodal: „Kabína je malá, tesná. Všetci sme boli pokope, a to chceme od hráčov aj na ľade – aby hrali pri sebe a pomáhali si. Nech podporia nás trénerov a my zase podporíme ich.“

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie:

Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR)
Obrancovia: Ján Brejčák (HK Poprad), Juraj Valach (Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav, ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň 1929, ČR), Martin Gernát, Juraj Mikuš (obaja HC Sparta Praha, ČR), Erik Černák (Syracuse Crunch/AHL, USA), Ladislav Romančík (HK DUkla Trenčín)
Útočníci: Marek Hovorka, Patrik Koyš, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Radoslav Macík (Dukla Jihlava, ČR), Matej Paulovič (HK Nitra), Patrik Svitana (HK Poprad), Marek Zagrapan (HK Poprad), Dávid Buc (HC Olomouc, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera, ČR), Libor Hudáček (Örebro Hockey, Švéd.)

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Craig Ramsay (tréner), Vladimír Országh (asistent trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Michal Handzuš, Ľubomír Višňovský (konzultanti), Jaroslav Hanulák (lekár), Viktor Fábik (fyzioterapeut), Dušan Čulka, Miroslav Harvančík (maséri), Igor Andrejkovič (video analytik)

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Craig Ramsay