Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černáka pozvánka prekvapila. Uvoľnil ho Yzerman

Po dvoch ročníkoch v zámorskej juniorskej OHL by sa rád presadil priamo do NHL. Sníva o tom, že prvý štart vo vysnívanej lige si v drese Tampy Bay pripíše už v najbližšej sezóne. Ešte pred odchodom do USA sa však predstaví v dvoch zápasoch národného tímu proti Česku.

16.08.2017 18:06
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák.
debata

Jediným menom zo zámoria v nominácii generálneho manažéra Miroslava Šatana na budúcotýždňové previerky v Třinci a Žiline je 20-ročný obranca Erik Černák. Jeho štart za hokejovú reprezentáciu (na konte už má tri zápasy za olympijský výber v sezóne 2014/15) odobril i generálny manažér Lightning Steve Yzerman.

„Nominácia ma prekvapila. Ozval sa mi generálny manažér Miro Šatan a reprezentácia sa neodmieta. Okamžite som mu povedal áno. Všetko to samozrejme musela schváliť Tampa a konečný verdikt padol až po komunikácii Mira so Stevom Yzermanom. Ten nenamietal a teším sa tak na novú skúsenosť,“ cituje Černáka hokej.sk.

Stretnutia s Českom budú premiérou pre kanadského trénera na lavičke Slovenska Craiga Ramsayho. Na zoznámenie sa s novým reprezentačným koučom sa teší aj odchovanec košického hokeja.

„Som na to zvedavý. Teším sa, že spoznám nového generálneho manažéra i trénera. Verím, že sa im predstavím v dobrom svetle. Špeciálne som zvedavý na štýl práce Craiga Ramseya. Zažil NHL ako hráč i tréner a myslím si, že môže pomôcť slovenskému hokeju,“ tvrdí Černák.

Urastený obranca, ktorý sa môže pochváliť bronzovou medailou z juniorských majstrovstiev sveta 2014/15, strávi budúci ročník už v seniorskej súťaži. Je len na ňom, aby si v kempe Tampy vybojoval priestor v prvom tíme. Ak mu to nevyjde, mal by putovať na farmu v Syracuse.

„Verím, že by mi to mohlo vyjsť. Po rozvojovom kempe som mal od Steva Yzermana veľmi pozitívnu odozvu. Všetko závisí od hlavného kempu a mojich výkonov. Z výmeny z Los Angeles do Tampy mám v každom prípade skvelý pocit. Myslím si, že moja šanca na NHL je v tomto klube výrazne vyššia,“ dodal Černák.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Erik Černák