Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin: Ramsay mi je blízky hokejovo i ľudsky. Posunie nás vpred

Nového trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho zažil na vlastnej koži ako posledný spomedzi hokejistov spod Tatier.

12.08.2017 07:00
martin marinčin, repre, Foto: ,
Slovenský hokejový reprezentant Martin Marinčin.
debata (3)

V sezóne 2014/15 odohral obranca Martin Marinčin (25) za Edmonton 41 stretnutí v zámorskej NHL. Skúsený Kanaďan pôsobil v tom čase ako asistent hlavného kouča Oilers Dallasa Eakinsa a pri mužstve zostal aj po tom, ako dovtedajšieho šéfa striedačky počas sezóny vymenil Todd Nelson. "Mám na neho len pozitívne spomienky.

Najmä obrancom vždy dával cenné rady," tvrdí odchovanec košického hokeja, ktorý pôsobí od leta 2015 v Toronte.

Čo hovoríte na meno nového reprezentačného trénera?
Dobre si ho pamätám ešte z pôsobenia v Edmontone. Viem, že má veľa skúseností z NHL, v ktorej pôsobil dlhé roky. Má prehľad a presne vie, aké sú súčasné hokejové trendy. Do slovenského hokeja by mal priniesť moderné prvky a posunúť ho vpred. Verím, že bude pre nás prospešný.

Ako si na neho spomínate?
Mám na neho len pozitívne spomienky. Často si nás obrancov vzal bokom, či už na ľade alebo mimo neho, a pracoval s nami na tom, aby sme sa zlepšovali. Dával nám cenné rady, bol nám blízky po hokejovej i ľudskej stránke.

Čo by mohlo priniesť jeho angažovanie slovenskému hokeju?
Najcennejšie sú jeho skúsenosti z NHL. Pomôže nielen seniorskému tímu, ale aj trénerom mládežníckych reprezentácií. Jeho vyšší vek by rozhodne nemal byť prekážkou. Najmä, keď ide o trénera, ktorý pôsobil viac ako tridsať rokov v najprestížnejšej lige na svete.

V minulej sezóne ste odohrali, aj vinou zdravotných problémov, za Toronto len 25 stretnutí v základnej časti NHL. Ako sa pripravujete na novú sezónu?
Letnú prípravu som absolvoval v Banskej Bystrici a teraz som už v Košiciach. K tradičným veciam, na ktoré som zvyknutý a vyhovujú mi, som pridal aj viaceré novinky. Už počas suchej prípravy som chodieval na power skating a na tréningy zmiešaných bojových umení MMA.

Čo si sľubujete od budúceho ročníka?
Najdôležitejšie pre mňa bude vybojovať si stabilné miesto v zostave Maple Leafs.

Mužstvo posilnil počas leta veterán Patrick Marleau. Aké ambície môže mať tím okolo hviezdnych mladíkov Austona Matthewsa, Williama Nylandera a Mitcha Marnera?
Každá posila takého zvučného mena a takých schopností, ako má Marleau, môže mužstvu len pomôcť. Veľmi sa z jeho príchodu teším. V tíme máme talentovaných hráčov, ktorí na sebe poctivo pracujú. Všetci v klube si uvedomujú, že náš káder naberá silu a pomaly sa budeme mentálne nastavovať na boj o Stanleyho pohár. Samozrejme, aby sa nám to podarilo, je pred nami ešte veľmi dlhá a ťažká cesta. Prvý a najdôležitejší krok je postúpiť do play off.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Edmonton Oilers #Craig Ramsay