Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Oprášená kanadská jazda

Slovenský hokejový kruh sa uzavrel, naliehavých otáznikov, ktoré si kládla odborná i laická verejnosť, už niet. Vykorčuľuje z neho po kanadskej ceste.

10.08.2017 22:00
debata
Craig Ramsay na lavičke Atlanty v roku 2010. Foto: SITA/AP, John Bazemore
Craig Ramsay Craig Ramsay na lavičke Atlanty v roku 2010.

Miroslav Šatan, generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií v závere stredajšej slávnosti Hokejista roka 2017 informoval, že slovenskú reprezentáciu povedie 66-ročný Kanaďan Craig Ramsay. Má bohaté skúsenosti zo zámorského hokeja, nevynímajúc viacročné hráčske i trénerské pôsobenie v NHL. Slovenský hokej, ktorému svoje služby v najbližších dvoch sezónach ponúkne, mu nie je cudzí.

Pre niekoho je to možno prekvapenie, pretože nejde o najzvučnejšie meno. To však nie je vôbec podstatné. Veď ani národný tím neprežíva najlepšie časy, ako keď v ňom hrával Šatan v jeho najlepších rokoch. Teraz prijal dôležitú manažérsku funkciu, vzal si na plecia najväčšiu zodpovednosť – ako neraz v zápasoch, ktoré víťazne rozhodol. Ako vypáli jeho rozhodnutie v súvislosti s obsadením najsledovanejšieho postu v slovenskom hokeji, ukáže čas.

Ramsay bude tretím cudzincom na slovenskej striedačke, po Glenovi Hanlonovi, ktorý so silnou reprezentáciou pohorel na domácom svetovom šampionáte 2011 a misia mu nevyšla, druhým Kanaďanom. Buďme realisti, zabudnime na reči o medailách, aj keď sa na nečakané striebro so sympatickým českým trénerom Vladimírom Vůjtkom z Helsínk 2012 krásne spomína.

Ak realizačný tím na čele s Ramsaym a slovenskými asistentmi zomkne hráčsku kvalitu, narovná vzťahy a dá zabudnúť na vzťahovú pachuť z nedávnej minulosti, bude to krok vpred.

Držme mu palce, aby mu vyšiel a aby reprezentácia na domácom šampionáte 2019 ponúkla priaznivcom viac radosti než v roku 2011.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #slovenská hokejová repezentácia #Craig Ramsay