Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šatan: Ramsay posunie Slovákov vpred. Bude mať väčšiu podporu než Hanlon

Rozhodli sa pre zámorskú cestu. Zdena Cígera strieda pri kormidle slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. Šesťdesiatšesťročný Kanaďan má bohaté viac než tridsaťročné skúsenosti z NHL. Po prvý raz sa však posadí na striedačku reprezentačného tímu.

09.08.2017 19:03
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay na lavičke Atlanty v roku 2010.
debata (25)

„Mali sme viac kandidátov, ale som veľmi rád, že Craig prikývol. Zmluva je na dva roky, po domáci šampionát v roku 2019. Craig je obrovský profesionál a človek, ktorý hokeju dokonale rozumie. Mám s ním aj vlastnú skúsenosť z Bostonu. Európsky hokej je pre neho nová výzva. Jeho skúsenosti a vedomosti sú niečo, čo môže posunúť slovenský hokej vpred," tvrdí generálny manažér reprezentácií Miroslav Šatan.

Ramsay naposledy pracoval ako asistent trénera v Edmontone v sezóne 2014/15. Uplynulý ročník si doprial voľno.

„Na ďalšiu sezónu v NHL s viac ako 80 zápasmi by ho už asi nik nepresvedčil. V reprezentácii ho čaká oveľa menej stretnutí, možno 25 a to nám pomohlo. Lákadlom je samozrejme aj olympiáda. Teší sa na takúto výzvu a je pripravený nám pomôcť," prezradil Šatan.

Od nového trénera si sľubuje nielen prácu pri seniorskej reprezentácii, ale najmä to, že vytvorí nový herný systém. „Bude mentorom pre všetkých mládežníckych trénerov. Spoločnou vytvoria jednotný systém a budú spolupracovať," dodal Šatan.

Mená členov realizačného tímu ešte neprezradil. Medzi kandidátov však patrí aj čerstvý víťaz ankety o trénera roka Vladimír Országh. „O menách sa ešte budeme rozprávať, Vlado však ponuku dostane. Vyberieme taký realizačný tím, aby spoločne čo najlepšie fungoval."

Slovákov už raz kanadský tréner viedol. Glen Hanlon bol koučom Slovenska na neúspešných šampionátoch v Kolíne 2010 a v Bratislave 2011. Nemá Šatan obavy, že by zámorská cesta nemusela vyjsť ani po druhý raz?

„Glen Hanlon nemal veľkú podporu svojho tímu. To sa teraz nestane. Plánujeme z Craiga Ramsayho urobiť trénera, ktorý bude rozhodovať o dôležitých veciach a budeme ho plne podporovať. O výsledkoch sa momentálne nebavíme. Základom je vytvoriť správny systém, ktorého sa budeme držať niekoľko rokov. Keď to bude fungovať, hráči budú napredovať a azda budeme opäť bojovať minimálne o play off priečky," dodal Šatan.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia hokejistov #Craig Ramsay