Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Piata medaila

Školopovinní dnes nastúpili na vytúžené prázdniny, Miroslav Šatan do práce. A bude sa potiť ako v najnáročnejších zápasoch, lebo tej roboty je na jeden kostol málo.

01.07.2017 06:00
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan poslednýkrát v reprezentačnom drese.
debata (3)

Začína náročnú ročnú misiu na pozícii generálneho manažéra slovenských hokejových reprezentácií. Prezident zväzu Martin Kohút sa môže nosiť ako páv a má na to dôvod – dotiahol na ostro sledovaný post tromfové eso. Bývalý rešpektovaný kapitán majstrov sveta a jeden z lídrov zlatej generácie berie na seba ohromnú zodpovednosť. Zvykol ju mať na ľade v zlomových momentoch, podujal sa na to i teraz, keď slovenský hokej prežíva zložité časy. Povedané jeho slovami – je v situácii, ako keď sa mužstvu nedarí, hráči cez prestávku po sebe kričia, z čoho však môže vzísť impulz na obrat k lepšiemu.

Symbolicky – k štyrom medailám, ktoré má jediný z majstrovstiev sveta, mu patrí aj piata. Za to, že zmenil pohodlný život sebe i rodine, prišiel s ňou na Slovensko, lebo mu leží na srdci osud slovenského hokeja. Aké prosté, až gýčovo samaritánske – a pritom neskutočne rizikové. I za odvahu nastoliť poriadok – najmä vo vzťahoch – zjednotiť názorové prúdy a dať slovenskému hokeju jednotiacu hernú líniu – od žiačikov až po hviezdy. Aby aj v budúcnosti nejaké opäť žiarili. Niekto to začať musí, povedal pokojne.

Aj keď si nechal viac pre seba než vyslovil nahlas, čo povedal, malo hlavu aj pätu. Keď zdôraznil, že ho prehovorili bývalí spoluhráči, dá sa z toho vytušiť, viacerí z nich budú jeho najbližší spolupracovníci, Zdena Cígera nevynímajúc.

Zlatá generácia preberá zodpovednosť za slovenský hokej. Je to preň po nelichotivých týždňoch napätia povzbudzujúca správa. I nádej, že svitne na lepšie časy, aj keď prídu najskôr o päť, možno až desať rokov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan