Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medailový sen z domácich MS sa rozplynul. Slováci podľahli Švédom

Zmazali trojgólové manko súpera, ale na postup to nestačilo. Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji nenapodobnia strieborný úspech z domácich majstrovstiev sveta 2008.

29.06.2017 20:04 , aktualizované: 21:06
In-line hokejisti, smútok, prehra Foto: ,
Smútok in-line hokejistov Slovenska po prehre so Švédskom.
debata

Vo štvrtok – taktiež v Bratislave – podľahli Švédom v dramatickom štvrťfinále 4:6.

„Osobne som veľmi smutný, dnes sa od nás šťastie úplne odvrátilo. Mali sme dosť šancí na góly, ale nedali sme ich a súper každú našu chybu trestal. Chlapci sa zomkli a vyrovnali, v závere sme aj tlačili, no nechcelo nám to tam padnúť," neskrýval sklamanie kouč Imrich Antal.

Jeho zverenci začali aktívne, vypracovali si viaceré vyložené pozície. Nedokázali ich premeniť, a tak prišiel trest. Švédi viedli už 3:0, keď prvý slovenský gól strelil dôrazný Filip Novák. Švédi zakrátko znovu odskočili na tri góly, ale vďaka dvom presným zásahom Holoviča a úspešnom zakončení Lichanca sa začínalo odznova.

„Zo začiatku sme mali zbytočný rešpekt, no potom sme dali góly a to nám pomohlo. Podarilo sa nám vyrovnať na 4:4 a boli sme na koni. Inkasovali sme však nešťastný gól a museli otvoriť hru. Boli sme krok od semifinále, sme z toho nešťastní. Divákom sa tento zápas musel páčiť, bol to kvalitný duel. Myslím si, že sme kvalitným Švédom boli vyrovnaným súperom," vravel po záverečnej siréne pre agentúru SITA strelec prvého slovenského gólu Filip Novák.

Pred záverečnou štvrtinou hnali stovky divákov slovenský tím za víťazstvom. Domáci však urobili niekoľko individuálnych chýb, dve z nich Švédi potrestali a postúpili medzi najlepšiu štvoricu.

„Nemáme sa za čo hanbiť, teraz sa musíme dôkladne pripraviť na duel proti Chorvátom. To, že sme nepostúpili do semifinále, ma veľmi mrzí najmä pre našich fanúšikov. Chceli sme to potiahnuť, aby ľudia mali z in-line hokeja radosť," uzavrel Antal.

Slovenský tím čaká v piatok 30. júna o 16.00 h ďalší duel na turnaji, v skupine o 5. – 8. miesto si zmeria sily s Chorvátmi. V základnej A-skupine tohto súpera zdolal hladko 7:2. Ak v tomto súboji slovenský výber uspeje, turnaj sa pre neho skončí a obsadí konečnú 5. pozíciu.

V hre o semifinále zostali štyri tímy, v semifinále si zmerajú sily Fíni so Švédmi a Česi s Američanmi.

MS v in-line hokeji – Bratislava:

ŠTVRŤFINÁLE

Slovensko – Švédsko 4:6 (0:1, 1:3, 3:0, 0:2)

  • Góly: 18. F. Novák (J. Jurík, Lichanec), 30. Holovič (J. Ručkay, Kristín), 34. Lichanec (F. Novák, J. Jurík), 35. Holovič (Haring, J. Ručkay) – 9. Svedlund (Kinisjärvi), 14. Svedlund, 18. Dahlberg (Eklund, Lissang), 21. Kinisjärvi (Kesti), 39. Larsson (Kinisjärvi, Kokkonen), 40. Kokkonen (Svedlund, Kinisjärvi)
  • Vylúčení: 5:3 na 1,5 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pering (V. Brit.) a Singer (Nem.), 817 divákov
  • Zostava SR: Neumann (Bohuš) – F. Novák, Ertel, J. Jurík, Lichanec – Miroslav Kristín, Holovič, J. Ručkay, Haring – T. Jaško, Szabo, Burzala, Horský – Šiller, Šimúnek, Šimonič, D. Trenčan

{* koniec-sablona *}

Elitná kategória – štvrťfinále:
Česko – Kanada 8:2 (0:1, 3:1, 1:0, 4:0)
Fínsko – Chorvátsko 11:2 (4:0, 3:1, 1:1, 3:0)
Slovensko – Švédsko 4:6 (0:1, 1:3, 3:0, 0:2)
USA – Nemecko 4:1 (0:0, 1:0, 1:0, 2:1)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2017 v in-line hokeji