Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potvrdené! Šatan je novým generálnym manažérom reprezentácie

Miroslav Šatan sa stal generálnym manažérom reprezentácii SR. Súhlasil s ponukou prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martina Kohúta.

29.06.2017 14:08
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (18)

Vo štvrtok podpísal zmluvu platnú od 1. júla 2017 na jeden rok s ročnou opciou. "Som rád, že Miro súhlasil s našou ponukou. Veríme, že je to tá najlepšia možnosť pre slovenský hokej,“ povedal po podpise zmluvy Martin Kohút. Miroslav Šatan by mal v najbližších dňoch informovať o menách reprezentačných trénerov a členoch realizačných tímov.

Miroslav Šatan začal s hokejom v rodných Topoľčanoch. Neskôr hral za Dukly Trenčín a v roku 1993 ho draftoval tím zámorskej NHL Edmonton Oilers. Neskôr v profilige pôsobil aj v Buffale Sabres, New Yorku Islanders, Pittsburghu Penguins a Bostone Bruins. V sezóne 2008/2009 získal v drese „tučniakov“ cenný Stanleyho pohár. V reprezentačnom drese bol v tíme, ktorý sa z C-kategórie predral až medzi elitu. Je držiteľom kompletnej medailovej zbierky z MS. Posledný cenný kov získal v roku 2012, je ním z Helsínk. V národnom tíme vystupoval niekoľko sezón ako kapitán. Doteraz je najlepším strelcom v histórii reprezentácie SR, na svojom konte má najviac štartov. Je trojnásobný víťaz ankety Zlatý puk a trojnásobný víťaz slovenskej extraligy. Zahral si aj v KHL, najskôr v drese Dinama Moskva a neskôr za Slovan Bratislava. Po ukončení hráčskej kariéry doviedol ako generálny manažér tím Európy k strieborným medailám na Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte.

Informáciu priniesol oficiálny web SZĽH.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Martin Kohút