Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhry sú dôležité vždy. Aj v príprave

Hneď v prvom zápase potvrdil, že sa na neho tréneri aj spoluhráči môžu spoľahnúť. Ján Laco (35) bol v piatkovom súboji s Fínskom (3:2) výraznou oporou slovenských hokejistov.

23.04.2017 11:50
Ján Laco Foto: ,
Ján Laco.
debata

„Som rád, že mi vyšiel vstup do prípravy. Chytalo sa mi dobre a vyhrali sme, to vždy poteší,“ priznal skúsený brankár.

Ako ste sa cítili v bránke?
Pauza nebola dlhá, takže v tom nebol žiaden problém. V prvej minúte som zneškodnil nájazd súpera – také momenty sú dôležité pre brankára aj celý tím. Fíni sú veľmi dobrý súper. Hrajú veľa na puku. Produkujú výrazne odlišný štýl než Švajčiari, proti ktorým hrali chalani predtým. Preto je dobré, že sme si vyskúšali aj zápasy proti nim.

Naznačilo mužstvo zlepšeným výkonom, že je na správnej ceste?
Ešte máme týždeň na doladenie rôznych detailov. Verím, že si všetko sadne ako má. Nech sme čo najlepšie pripravení na štart majstrovstiev sve­ta.

Hovorí sa, že v príprave nie sú víťazstvá najdôležitejšie. Potvrdíte, že proti Fínom ho mužstvo už veľmi potrebovalo?
Z môjho pohľadu sú víťazstvá dôležité vždy. Každý správny športovec nastupuje do zápasu s tým, že chce vyhrať. Navyše, každé víťazstvo pomôže sebavedomiu i atmosfére v tíme.

Čo hovoríte na zlepšenú ofenzívu spoluhráčov?
Super, že sme sa konečne presadili a strelili góly. V prvej tretine sme hrali výborne. Pred zápasom sme sa dohodli na určitých veciach a tie na ľade fungovali. Fíni sa od druhej časti vrhli viac do útoku, takže druhá tretina bola pre nás náročnejšia. No inak sme odohrali vydarený zápas.

Mohli ste zabrániť niektorému z inkasovaných gólov?
Pri prvom góle bol síce protihráč sám, ale aj tak to bola pre mňa o čosi jednoduchšia situácia. Puk mi šiel cez rameno, to som si mohol trochu lepšie pokryť. Pri druhom sme nestihli pokryť hráčov a súper strieľal ešte cez nášho obrancu. To bola ťažká pozícia. Rozoberieme si to s chlapcami, aby sme vedeli takéto situácie riešiť lepšie.

Je pre vás dôležité, aby ste tento týždeň odchytali aspoň jeden zápas v Nórsku?
To je len na tréneroch. Oni sa rozhodnú, kto pôjde do bránky. Najdôležitejšie je, aby sme do Kolína odchádzali všetci pripravení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #MS v hokeji 2017