Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský kapitán: Neriešime, že Slováci sú doma. Zaujíma nás len zlato

Ruskí hokejisti zvládli koncovku súboja s Čechmi (5:4 po predĺžení) na svetovom šampionáte do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi a podobne náročný zápas očakávajú aj vo štvrťfinále proti Slovákom. S tým rozdielom, že domácich hokejistov budú v Poprade hnať dopredu zaplnené tribúny.

19.04.2017 15:02
Fanúšikovia, Slovensko Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia na tribúnach popradského štadióna počas MS hokejistov do 18 rokov.
debata

„Proti domácemu tímu sa nikdy nehrá ľahko. Na ich strane budú fanúšikovia, ale rozhodne sa im nesmieme prispôsobiť. Slováci zvyknú hrýzť a doma budú veľmi silní. Musíme ukázať, čo vieme, a odviesť výkon, aký sa patrí pri reprezentácii krajiny,“ uviedol Mark Rubinčik, ktorý je so 6 bodmi (2+4) druhým najproduktívnejším obrancom šampionátu.

Jeden z piatich ruských gólov proti Čechom strelil Nikita Šaškov. „Od Slovákov očakávam podobný prejav, aký ukázali Česi. Čo sa týka atmosféry, tam to bude asi podobné ako v našom súboji proti Američanom. S malým rozdielom, diváci tentoraz nebudú na našej strane, ale súperovej,“ cituje Šaškova portál championat.com. Ten istý zdroj oslovil aj kapitána ruského tímu Alexeja Lipanova. „Nepozeráme sa na súpera, ani na to, že Slováci sú doma. Náš jediný cieľ je víťazstvo a na konci zlaté medaily,“ sebavedome vyhlásil Lipanov.

Na pripomenutie, že vlaňajší svetový šampionát v americkom Grand Forks ruskej „osemnástke“ nevyšiel a vo štvrťfinále prehrali s neskoršími šampiónmi Fínmi (3:4), podotkol. „Naša hra má od zápasu na zápas lepšiu fazónu. Myslím si, že chyby zo štvrťfinále spred roka nezopakujeme.“

Rusko je s 9 medailami (3–4–2) po USA druhý najúspešnejší tím histórie hokejových MS do 18 rokov. Na cenný kov však mladíci z východu čakajú od roku 2011, keď boli v nemeckom Crimmitschau bronzoví. Ofenzívnym lídrom tímu bol vtedy Nikita Kučerov, súčasná hviezda NHL v drese Tampy Bay.

Na MS 2017 sa ruskí hokejisti predstavili v B-skupine v Spišskej Novej Vsi a zo štyroch zápasov vydolovali 8 bodov. Stačilo im to na druhé miesto a hladký postup do štvrťfinále. Prehrali iba s Američanmi (4:5) v zápase, v ktorom sa súperovi herne vyrovnali, ba ho aj miestami prevýšili. „Bol to náš najlepší výkon na turnaji. Hrali sme tak, ako to chceli tréneri. Musíme na to nadviazať,“ doplnil obranca Rubinčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov #MS do 18 rokov #ruská hokejová reprezentácia do 18 rokov