Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Višňovský: Kanaďania boli poraziteľní

Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi pozorne sleduje aj ich ambasádor Ľubomír Višňovský.

16.04.2017 15:42
Ľubomir Višňovský Foto: ,
debata (2)

So slovenskými hokejistami absolvuje spoločné mítingy, radí im a pomáha zvládnuť obrovský tlak. Sobotňajší duel s Kanadou si užil v spoločnosti zjazdovej lyžiarky Petry Vlhovej. Tá prišla mladé talenty pozdraviť aj do šatne.

„Je to krásny výsledok, ale vždy mám tie maximálne ciele. Škoda. Mali sme osem presiloviek, keby sme ešte nejakú premenili aj na konci, tak sme mohli pokojne zápas dotiahnuť do víťazného konca. Ale chalani aj tak odohrali krásny zápas, neskutočne bojovali. Pre divákov to musel byť zaujímavý hokej. Škoda, Kanaďania boli poraziteľní,“ pochválil slovenských mladíkov bývalý dlhoročný reprezentant Ľubomír Višňovský.

Slováci ukázali znovu veľkú silu, a tak ako proti Fínom, aj proti Kanade dokázali vyrovnať nepriaznivý stav. Tentoraz stiahli dvojgólové manko. „Samozrejme, že som to zažil aj ja. Bohužiaľ, je to šport, preto je taký krásny. Niekedy smutný, niekedy radostný. Ale chalani sa nevzdali tak ako v minulom zápase a vrátili sa späť,“ povedal 40-ročný majster sveta Višňovský.

Je obdivuhodné, ako osemnásťroční chlapci zvládajú vypäté situácie. A to aj proti takým súperom, ako sú obhajcovia titulu z Fínska či vždy kvalitní Kanaďania. Navyše, dopredu ich prvýkrát v živote ženú štyri tisícky divákov.

„S tímom sa celý rok výborne pracovalo. Tréner Noro Javorčík aj všetci ľudia okolo odviedli dobrú prácu. Chalani sa pripravovali aj na to, že tu bude vypredaná hala a veľký tlak. Myslím si, že zatiaľ sa im darí a zvládajú to veľmi dobre. Teraz sú pred nami dva veľmi dôležité zápasy a dúfam, že budú víťazné,“ praje si topoľčiansky rodák so 141 štartmi v najcennejšom dre­se.

Ľubomír Višňovský sa už počas šampionátu stihol stretnúť aj s niekoľkými skautmi z klubov NHL, ktorí sledujú tiež slovenských hokejistov. Sám Višňovský nastúpil v zámorskej profilige na 911 duelov. Svetlú budúcnosť predpovedá aj niektorým reprezentantom do 18 rokov.

„Ja tu vidím potenciál v štyroch, piatich hráčoch. To je aj budúcnosť našej seniorskej reprezentácie. Proti Kanade sa prejavil Liška, predtým Hrehorčák, Fehérváry, Krivošík či Ružička. Sú to šikovní chalani, treba s nimi pracovať, lebo je to naša budúcnosť,“ uzavrel Višňovský.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #MS do 18 rokov