Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bondra: Medaila? A prečo nie...

Bol to vynikajúci zápas, škoda len toho záveru. Týmito slovami začal Peter Bondra hodnotenie súboja Kanada - Slovensko (4:3 pp) na svetovom šampionáte do 18 rokov, ktorý sa hral na Veľkonočnú sobotu pred vypredaným popradským zimným štadiónom. Legendárny slovenský útočník videl okrem tesnej prehry na slovenskej hre len samé pozitíva.

16.04.2017 07:42
Peter Bondra Foto: ,
Peter Bondra.
debata (2)

„Nebolo to vôbec jednoznačné pre Kanadu. My vyhrávame osobné súboje, vieme sa presadiť jeden na jedného, takticky zvládame pokyny trénera. To je výborné,“ skonštatoval Peter Bondra v mixzóne pre slovenské médiá.

Bondra pozorne sledoval oba úvodné zápasy na Slovákov na svetovom šampionáte proti Fínom aj Kanaďanom a osobitne vyzdvihol fakt, že domáci hráči nesklonili hlavy ani za stavu, keď boli vo vedení ich súperi. A nie hocijakí súperi – úradujúci majstri sveta Fíni či trojnásobní šampióni v tejto vekovej kategórii Kanaďania.

„Mužstvo ukázalo charakter, vie sa z deficitu niekoľkých gólov vrátiť do hry. Je v tom veľa pozitívneho, čo ukazujeme. Dostal som esemesky z Kanady, kde dnešný zápas vysielala TSN, aj tam zaznela veľká chvála na našich chalanov, čo sa týka hry aj organizácie turnaja,“ pokračoval majster sveta a strelec víťazného gólu vo finále v Göteborgu 2002 Bondra.

Na pripomenutie, že napriek skvelým výkonom majú Slováci po dvoch zápasoch v A-skupine na konte iba 1 bod, Bondra zareagoval: „To je asi jediné sklamanie, lebo turnaj sa hrá na body, Na druhej strane, turnaj sa stále ken začína. Hrali sme proti vysokým favoritom. Treba pokračovať v dobrej aktívnej hre a víťazstvá prídu. Nevidím dôvod, prečo by sme nemohli hrať o medailu. Dokonca si myslím, že by bolo sklamanie, ak by sme nehrali.“

Bývalý skvelý útočník Washingtonu bez obalu povedal, že na popradskom ľade máme možnosť vidieť budúcnosť slovenského hokeja. Tentoraz tú vo svetlejších farbách. „V minulosti sme mali dvoch-troch hráčov, na ktorých sa zamerali skauti. Tu vidím kompletné dve-tri päťky, ktoré vyzerajú vynikajúco. A to verím, že viacerí hráči ešte úplne neukázali svoj potenciál,“ dodal dobre naladený Bondra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra