Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie straty: Cíger prišiel o Ďalogu i Jaroša

Veľmi chcel hrať na šampionáte. Trénerovi Zdenovi Cígerovi krátko po januárovej zlomenine ruky avizoval, že to skúsi a zabojuje o nomináciu. Ukázalo sa však, že sa zdravotne nestihne dať včas dokopy. Obranca Marek Ďaloga sa preto v stredu rozlúčil so spoluhráčmi aj trénermi.

30.03.2017 12:39 , aktualizované: 16:50
Marek Ďaloga Foto:
Marek Ďaloga.
debata (1)

„Marek sa po konzultácii s doktorom rozhodol, že končí. Ruku mal stále bolestivú, výrazne ho limitovala pri pohybe. Rozhodol sa, že nebude riskovať. Nič sa nedá robiť. Pre nás je dôležitý každý hráč. Najradšej by som bol, keby boli všetci zdraví a utvorili najlepšiu možnú konkurenciu. No zranenia neovplyvníme,“ tvrdí Cíger.

Okrem Ďalogu, ktorý štartoval na troch MS, nemôže počítať ani s Christiánom Jarošom. Stále len 20-ročný obranca Luley sa k tímu nepripojí pre otras mozgu. „Vlani hral na šampionáte celkom solídne. Je to mladý perspektívny hráč, má výkonnosť aj silu. Potvrdil to aj v Petrohrade. Tiež je to veľká škoda, že nám vypadol,“ priznáva Cíger.

V piatok sa k národnému tímu pridajú sparťania Kudrna s Cingeľom a obranca Šedivý z Košíc. Ukázať sa príde aj Gernát, má drobné zdravotné problémy. Od budúceho týždňa sa budú s tímom pripravovať aj Lušňák, Mikuš, Bartánus či Suja. Kapitán Košíc Ladislav Nagy pozvánku do prípravy odmietol.

Po skončení prvého prípravného bloku oznámi tréner nomináciu na budúcotýždňové zápasy v Dánsku i dva duely olympijského výberu v Poľsku.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Ďaloga #Christián Jaroš #MS v hokeji 2017