Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš nebude pokračovať pri slovenskej reprezentácii

Ernest Bokroš sa po skončení aktuálnej sezóny nebude uchádzať o post trénera slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.

02.03.2017 17:50
Ernest Bokroš Foto: ,
Ernest Bokroš.
debata (2)

Zároveň požiadal o uvoľnenie z funkcie asistenta trénera SR „A“. Rozhodol sa tak po šesťročnom pôsobení pri juniorskom tíme. Svoje rozhodnutie 57-ročný rodák z Karvinej považuje za uzatvorenie jednej veľmi významnej etapy jeho trénerskej kariéry. V jej ďalšej fáze by sa opäť chcel venovať hokeju na klubovej úrovni. Informuje o tom oficiálny portál Slovenského zväzu ľadového hokeja hockeyslovakia.sk.

„Po dlhodobom pôsobení v seniorskom hokeji ma v roku 2010 požiadalo ešte bývalé vedenie SZĽH a jeho výkonný výbor, aby som pomohol mládežníckemu hokeju. Konkrétne išlo o postup mužstva SR 18 do najvyššej kategórie za jeden rok, teda okamžite po vypadnutí do B-skupiny. Pristúpil som na jednorazovú výpomoc. Pridružil sa však aj problém v SR 20 a mne pribudla ďalšia úloha – viesť ‚dvadsiatku‘ na svetovom šampionáte 2011–2012 v kanadskom Calgary,“ ozrejmil Ernest Bokroš začiatok anabázy v práci s mládežou. A veľmi úspešnej: z Piešťan postúpila „osemnástka“ bez straty bodu, v Calgary obsadil tím SR 20 šieste miesto.

Po týchto výsledkoch sa Ernest Bokroš rozhodol pokračovať v spolupráci aj ďalej. "Práca s mládežou ma napĺňala, mal som ju rád, a preto mi nerobilo problém prikývnuť,“ pokračuje Bokroš, ktorý však priznáva, že po troch sezónach predsa len uvažoval o zmene.

"To by však do toho nesmela prísť bronzová medaila v Toronte zo svetového šampionátu dvadsiatok. Ďalšie dva roky v Projekte SR 20, tak potrebnom pre náš hokej, boli zrazu na svete. Samozrejme pragmatizmus navráva, že po istom čase jednoducho treba zmeniť vzduch. Aj keď pri práci s dvadsiatkou sa tím menil každý rok, čo je výrazný rozdiel oproti seniorom,“ povedal Bokroš.

Zároveň naznačil, že sa vracia k seniorskému hokeju a vynaloží maximálne úsilie, aby svoje poznatky z medzinárodnej scény preniesol, spolu s najnovšími poznatkami, na klubovú úroveň.

"Práca s reprezentáciami ma veľmi obohatila a som vďačný SZĽH, že mi dal dostatok príležitostí. Nemôžem nespomenúť ani realizačný tím SR 20. Za moju skoro tridsaťročnú kariéru som sa s podobným nestretol – najmä toho, čo sa týka odbornosti, profesionality, ľudskosti a kolegiality – bola to moja druhá rodina,“ uzavrel Bokroš.

Ernest Bokroš s bronzovou medailou po návrate z... Foto: Ľuboš Pilc
Ernest Bokroš Ernest Bokroš s bronzovou medailou po návrate z Kanady.

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja oceňuje odvedenú prácu Ernesta Bokroša na medzinárodnom ľade.

"Rád by som Ernestovi poďakoval za výborne odvedenú prácu s mládežou. Má všetky medaily z vrcholných podujatí, zúčastnil sa na štyroch majstrovstvách sveta s A-tímom, zo siedmich mládežníckych svetových šampionátov v úlohe hlavného trénera skončil priemerne na 5,8 mieste. Preto verím, že budeme spolupracovať aj v budúcnosti. Chceli by sme ešte využiť jeho bohaté skúsenosti,“ povedal prezident SZĽH Martin Kohút.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Ernest Bokroš