Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Godla vo Fínsku chytá menej, do Grazu sa teší

Hokejový brankár Denis Godla v závere týždňa pravdepodobne pridá minimálne jeden štart k doterajším trom v slovenskej reprezentácii.

07.02.2017 11:27
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla.
debata

V decembri chytal v jednom zápase na turnaji vo Švajčiarsku, predtým v dvoch dueloch olympijského výberu Slovenska. Teraz sa ocitol opäť v olympijskom výbere kouča Marcela Ozimáka. Na podujatí Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi od 9. do 11. februára budú súpermi Slovákov postupne výbery Rakúska, Francúzska a Nórska. „Sme tu mladý tím a všetci sa budú chcieť ukázať. Niektorí zažijú reprezentačnú premiéru. Máme šancu a chceme uhrať dobré výsledky. Chceme ukázať, že aj my mladí vieme hrať hokej. Ak všetci zo seba vydáme sto percent, máme šancu uspieť v každom zápase. Môžeme pokojne vyhrať všetky tri stretnutia,“ povedal 21-ročný Kežmarčan, ktorý od leta 2015 pôsobí na klubovej úrovni vo Fínsku.

Okrem olympijského tímu sa v závere aktuálneho týždňa predstaví aj A-tím SR, štartovať bude na Slovakia Cupe v Nitre. „Skúsenejší hráči sú v prvom tíme a my mladší budeme bojovať v druhom. Na Slovensku máme dosť mladých a talentovaných hráčov, aj z domácej súťaže,“ pripomenul Godla. Do začiatku seniorského svetového šampionátu zostávajú tri mesiace, no mladý gólman ešte nerozmýšľa nad tým, či môže dostať šancu na MS, napríklad ako tretí brankár. „Rozmýšľať nad tým budem až po sezóne. Do konca základnej časti máme vo Fínsku ešte jedenásť zápasov a potom príde play-off. Do hry môžu vstúpiť zranenia, je to otvorené,“ poznamenal.

Vo fínskom klube KalPa Kuopio nedostáva Denis Godla toľko príležitostí chytať, ako mal napríklad v novembri. Od decembrovej pauzy vyhradenej pre potreby reprezentačných výberom absolvoval v Liige iba tri stretnutia. „Do tímu sa vrátila brankárska jednotka Eero Kilpelainen, tak chytám menej. Niekoľko štartov som si však pripísal. Mám dohodu, že minimálne jeden zápas v týždni by som mal chytať. Buď v Liige alebo nižšej Mestis,“ prezradil. V januári ochytal dve stretnutia najvyššej súťaži a jedno v II. lige. „Ak mám zápas v nižšej lige, tak idem len na ranné rozkorčuľovanie a po stretnutí cestujem späť do Kuopia,“ ozrejmil Godla. Eera Kilpelainena považuje za dobrého brankára. „Neprehrávame vysoko a tréner nemá dôvod ho meniť,“ povedal. Začiatkom januára Godla podpísal nový kontrakt s KalPou. „V novej sezóne asi už nebude chytať Kilpelainen za KalPu, takže uvidíme, aké to bude,“ povedal slovenský gólman.

Godlu potešilo, že debut v najvyššej fínskej hokejovej súťaži nedávno absolvoval mladý slovenský obranca Martin Bodák, iba 18-ročný Spišiak. „Je dobré, že dostal šancu v Tappare. Je to dobrý a bohatý klub. Majú tam teraz niekoľko zranených bekov a dali mu príležitosť. Hral dokonca aj v prvej obrane. Je to navyše klub s dobrou mládežou. Vo Fínsku sme sa ešte nestretli a neboli v kontakte, naposledy sme sa videli doma na Spiši. V základnej časti však ešte hráme v Tampere proti Tappere, tak mu musím napísať, či bude hrať a či sa nestretneme,“ dodal Godla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Denis Godla #olympijský tím Slovenska