Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adama Ružičku zaradili medzi 10 najväčších nádejí na MS do 20 rokov

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa v zámorí vnímajú ako veľká prehliadka hokejových nádejí a oficiálna stránka NHL medzi desať najväčších zaradila aj slovenského reprezentanta Adama Ružičku.

25.12.2016 11:20
Adam Ružička Foto: ,
Adam Ružička.
debata

Zostavovatelia zoznamu pripomenuli, že na nadchádzajúcom šampionáte v Montreale a Toronte (26. decembra 2016 – 5. januára 2017) sotva možno očakávať takú kvalitu, akú pred rokom vo Fínsku, kde sa predstavili Jesse Puljujärvi, Patrik Laine či Auston Matthews, teda hráči, ktorí už v tejto sezóne žiaria v NHL. A to ešte ani jeden z nich nedovŕšil dvadsať. Skauti však budú napriek tomu v stave najvyššej pohotovosti. Ich pozornosť by sa za normálnych okolností upriamila najmä na stredného útočníka Nolana Patricka, ale Kanaďan sa zranil a na turnaji bude chýbať.

V elitnej desiatke bez poradia figuruje aj 17-ročný odchovanec ružinovského hokeja Ružička. NHL.com charakterizuje stredného útočníka Sarnie Sting v OHL ako hráča so „šikovnými rukami a pohotovou strelou“.

Spoločnosť mu robia Švédi Lias Andersson, Elias Pettersson, Fíni Miro Heiskanen, Eeli Tolvanen, Juuso Välimäki a Kristian Vesalainen, Švajčiar Nico Hischier, Čech Martin Nečas a Američan Jake Oettinger.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Ružička