Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen Sloveniek o ZOH 2018 sa rozplynul

Sen slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie o postupe na ZOH 2018 do Pjongčangu sa rozplynul na turnaji v nórskom Stavangeri.

18.12.2016 20:32 , aktualizované: 22:14
Hokej, ženy, Slovensko Foto:
Ilustračná foto.
debata

Zverenky trénera Andreja Schöbera totiž v nedeľňajšom súboji na turnaji F-skupiny 3. kola kvalifikácie o postup na spomenuté vrcholné podujatie prehrali s domácim hráčkami 2:6. Slovenky v Stavangeri skončili so ziskom troch bodov až na treťom mieste. Práve Nórky sa so ziskom deviatich bodov z troch duelov stali víťazkami F-skupiny a vybojovali miestenku vo februárovom záverečnom vyraďovacom kole. Ďalšiu získajú víťazky E-skupiny, ktorej zápasy sa konajú vo francúzskom Cergy. V Stavangeri druhú pozíciu obsadili šesťbodové Maďarky a posledná štvrtá priečka patrí Kazaškám, ktoré prehrali všetky tri stretnutia.

Slovenské hokejistky na postup potrebovali v nedeľu triumf minimálne o štyri góly, ale po prvej tretine prehrávali 0:1. V úvode druhej časti síce Tatiana Ištocyová v početnej výhode vyrovnala, ale Nórky potom využili presilovku o dve korčuliarky a vzápätí pridali aj tretí gól. Iskierku nádeje na možný obrat síce v 31. min vykresala Viktória Ihnaťová, ale domáce reprezentantky na začiatku tretej tretiny opäť získali dvojgólový náskok a od 49. min viedli už 5:2. Definitívnu podobu výsledku dali Nórky päť minút pred treťou sirénou počas presilovky o dve hráčky.

„Brány na udržanie postupovej šance do Pjongčangu sme si asi zatvorili už v sobotu, keď zo zápasu s Maďarkami (0:2), v ktorom sme mali veľa šancí, sme nezískali aspoň bod. Ten nám v nedeľu v súboji s Nórkami chýbal, lebo v tejto situácii sme na postup museli zdolať severanky o štyri góly. Prvé dve tretiny boli vyrovnané, v úvodnej sme po dvoch prečísleniach mali šance na vedenie, ale z prvého gólu sa tešili domáce hráčky. Dôležitý moment prišiel v 19. minúte, keď Nórka Haugová-Hansenová za narazenie Lenky Čurmovej inkasovala trest do konca zápasu. Našu obrankyňu vyniesli do nosidlách a putovala do nemocnice. Päťminútovú presilovku sme využili už 21. min, vytvorili sme si šance, ale ďalší gól sme nepridali. Súperky tlak ustáli a do sedla ich znovu posadil lacný gól, keď skórovali po odrazenom puku. Nádej na solídny výsledok síce vrátil gól Ihnaťovej na 2:3 ešte pred druhou prestávkou, museli sme však dosť otvoriť hru. Pred gólom na 2:4 už nestačila ani veľká bojovnosť a srdnatosť našich hráčok. Navyše, keď pre zranenie nedohrali ani obrankyňa Frühauf-Karafiátová či útočníčka Miháliková. Ich absencia bola citeľná. V Stavangeri sme po hernej stránke predviedli veľmi slušné výkony s radom šancí v každom z troch zápasov, ale zlyhali sme v efektivite streľby, dôraze a pohotovosti v koncovke,“ povedal kouč Schöber pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nórsko – Slovensko 6:2 (1:0, 2:2, 3:0)

  • Góly: 14. Martinsenová (Haugová-Hansenová, Tendenesová), 26. Sirumová (Fischerová, Olafsenová), 29. Fischerová (Dalenová, Bialiková), 42. Tendenesová (Hjelmová, Sirumová), 49. Fischerová (Bialiková), 56. Holosová (Martinsenová, Dalenová) – 21. Ištocyová (Klimášová), 31. Ihnaťová (Klimášová, Gápová)
  • Vylúčené: 4:8 na 2 min, navyše: 19. Haugová-Hansenová (Nór.) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Guayová (USA), Ketonenová (Fín.) – Lundgrenová (Švéd.), Tauriainenová (Fín­.)
  • Zostava SR: Kiapešová – Lalíková, Frühauf, Čurmová, Cagáňová, Ištocyová, Drábeková, Zálešáková, – Mikesková, Lúčová, Kollová – Klimášová, Ihnaťová, Gápová – Obercianová, Kapustová, Korenková – Maskaľová, Miháliková

Kazachstan – Maďarsko 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Konečná tabuľka F-skupiny:
1. Nórsko 3 3 0 0 0 15:2 9
2. Maďarsko 3 2 0 0 1 7:6 6
3. Slovensko 3 1 0 0 2 5:8 3
4. Kazachstan 3 0 0 0 3 2:13 0
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia žien