Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: (Ne)potrebné facky

Majú nad čím premýšľať. Uplynulý týždeň dal trénerovi hokejovej reprezentácie Zdenovi Cígerovi a jeho kolegom mnoho podnetov. Pozitívnych aj negatívnych.

18.12.2016 17:10
debata (2)

Nakladačka od agilných Bielorusov aj nečakane hladká prehra s výberom Tipsport Ligy nahnevali fanúšikov, ale pre realizačný tím sú vhodnou ukážkou, kde má národný tím najväčšie nedostatky. Tréneri si ich rozoberú a pred najbližšou akciou – februárovým domácim turnajom Slovakia Cup v Nitre – na ne zverencov dôrazne upozornia.

I hráčom môže táto dvojitá facka, i keď pokojne by stačilo zaváhanie v stredajšom zápase v Martine, pomôcť. Niektorým totiž mohlo vydarené víťazné vystúpenie na novembrovom Nemeckom pohári trochu pokriviť realitu.

Naopak, pre ich sebavedomie je výborné, že sa po dvoch zbabraných dueloch mentálne rýchlo pozbierali. Jednoznačný triumf nad Francúzskom, aj keď súper pôsobil vo vzájomnom súboji príliš odovzdane – treba však povedať, že aj zásluhou kompaktného výkonu partie okolo Vladimíra Draveckého – im zase o čosi dvihne náladu. Nepôjdu späť do klubov so zvesenými hlavami.

Pre zápasy s Bieloruskom, Francúzskom aj ligovým výberom platí to, čo pre každý prípravný duel reprezentácie. Víťazstvá potešia, no v tejto fáze sezóny rozhodne nie sú najdôležitejšie. Z prehier sa dá naučiť vždy viac než z výhier. Hráči potrebujú dostať do krvi trénerov systém a plne sa s ním zžiť. Musia hrať disciplinovane, trpezlivo a veľa korčuľovať, čo im v piatok výrazne chýbalo.

Nakoniec, aj na stretnutí s tipsportligis­tami, hoci jeho význam pre národný tím je otázny, sa dá nájsť pozitívum. Tréneri aspoň videli, že v domácej súťaži sú aj ďalší hokejisti, s ktorými môžu počítať do záverečnej prípravy pred majstrovstvami sve­ta.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová repezentácia