Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre Godlu je reprezentácia predčasným vianočným darčekom

Výkonmi vo fínskej lige si vypýtal reprezentačnú pozvánku. Pred sezónou nemal hokejový brankár Denis Godla veľké oči.

15.12.2016 16:28
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla.
debata

Po prestupe z druhej fínskej súťaže Mestis k účastníkovi najvyššej fínskej ligy KalPa Kuopio si chcel najmä zvyknúť na tamojší štýl hokeja i života.

Po zranení tímovej jednotky sa dostal do tejto roly. V Liige odchytal desať zápasov s priemerom 1,77 inkasovaného gólu a úspešnosťou zákrokov 92,5%. Z hrdinu svetového šampionátu juniorov spred dvoch rokov sa stal oporou klubu, ktorý patrí medzi elitu.

„Som veľmi rád, že som tu. Je to pre mňa veľká česť obliecť si národný dres. Reprezentovať Slovensko je splnený sen a predčasný vianočný darček,“ vravel Godla.

Rodákovi z Kežmarku najvyššia fínska súťaž vyhovuje. Tímy si v nej dávajú záležať na defenzívnej hre, čo prospieva aj jeho štatistikám.

„Páči sa mi tamojší životný štýl, brankárska škola je na výbornej úrovni. Zo začiatku to bolo ťažké, pretože jednotka Eero Kilpeläinen chytal všetky zápasy. Potom sa zranil a dostal som sa do bránky. V klube sú radi, že som sa chytil,“ vraví opora Kuopia. V tabuľke je druhé so štvorbodovou stratou na Tampere.

Jeho predsezónne očakávania však boli úplne iné.

„Išiel som do sezóny s malou dušičkou. Kilpeläinen odchytal minulý rok asi 56 zápasov. Ja som chcel naskočiť tak na pätnásť. Sezóna sa nedávno prelomila do druhej polovice a na konte už mám desať štartov.“

Voľné chvíle si 21-ročný brankár vypĺňa prechádzkami s priateľkou popri jazerách alebo v meste, občas zájde aj do sauny. O tie nie je vo Fínsku núdza.

„Liga sa väčšinou hráva trikrát do týždňa, takže mám nabitý program. Sauny sú všade. Doma máme jednu, v šatni sú taktiež. Všade, kam sa pozriem, je sauna,“ smeje sa.

Krátko sa zamyslí aj nad svojou budúcnosťou. „Chcem sa vo Fínsku udržať čo najdlhšie. Rád by som si tam vypracoval post jednotky. Do úvahy prichádza aj Švédsko, musím však najskôr podávať spoľahlivé výkony.“

Tento rok je v slovenskom reprezentačnom bránkovisku naozaj silná konkurencia. O tri šampionátové miesta sa pobije niekoľko adeptov. Ako vidí svoje šance na premiérové MS Godla?

„Som rád, že je v bránke veľká tlačenica. O to viac si miesto v tíme cením. Mne osobne rivalita pomáha. Na to, akou malou krajinou sme, máme veľa kvalitných brankárov. Teraz neriešim, či sa do záverečnej nominácie dostanem, alebo nie. Do šampionátu je ďaleko, ťažko povedať, čo prinesie budúcnosť,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Denis Godla