Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po výhrach sa pracuje ľahšie, priznáva Cíger

Štyri zápasy, štyri víťazstvá. Slovenskí hokejisti si už v sezóne pripísali skalp Rakúšanov (v prípravnom súboji vo Viedni), Nemcov, Kanaďanov aj Švajčiarov (na Nemeckom pohári v Augsburgu).

13.12.2016 16:22 , aktualizované: 17:58
Tomáš Surový, Richard Lintner, Róbert Švehla,... Foto: ,
Zľava: Kapitán tímu Tipsport ligy Tomáš Surový, riaditeľ Tipsport ligy Richard Lintner, generálny manažér reprezentácie SR Róbert Švehla a kapitán tímu slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Dravecký.
debata

Na turnaji Suisse Ice Hockey Challenge (16. a 17. decembra) v Bieli by radi pridali víťazstvo nad Bieloruskom. Ak zvládnu tento piatkový súboj, o deň neskôr nastúpia vo finále proti lepšiemu z dvojice Švajčiarsko, Francúzsko.

„Doterajšie úspešné výsledky nás všetkých tešia. Ľahšie sa pracuje, keď víťazíte. Aký si dávame v Bieli cieľ? Budem sa opakovať, ale dobrý športovec musí podľa mňa vždy chcieť vyhrať. Pokúsime sa o to, aj keď nebude jednoduché udržať víťaznú sériu. Vlado Dravecký má teraz veľkú zodpovednosť, keďže mužstvo s ním v úlohe kapitána ešte neprehralo. Najdôležitejší je pre nás herný prejav, disciplína, kolektívny hokej a bojovnosť,“ tvrdí reprezentačný tréner Zdeno Cíger.

V nominácii na tradičný decembrový turnaj vo Švajčiarsku musel urobiť dve zmeny. Dvojicu útočníkov Bartánusa a Skokana nahradili Bortňák (bol aj na Nemeckom pohári) a Hlinka. Káder napriek tomu prešiel len kozmetickými úpravami, oproti vystúpeniu v Augsburgu je v tíme len päť nových tvárí – brankár Godla, obrancovia Ďaloga, Švarný a útočníci Mikúš a Hlinka.

„Dobre sa pracuje a hrá, keď máte mužstvo už na niečo naučené a zároveň naladené na pozitívnu nôtu. Denisa Godlu sme zavolali pre jeho dobré výkony. Navyše sa do reprezentácie pýtal, čo sa mi páči. Potrebujeme ho vidieť. Pozdáva sa mi, že sme vytvorili dvojicu z jedného mladého a jedného staršieho brankára,“ vysvetľuje Cíger.

Skúsenému navrátilcovi Jurajovi Mikúšovi zveril áčko na drese. „Po dlhom zranení sa v Olomouci ukázal v dobrom svetle. Je aj efektívny. Budeme radi ak si to prenesie aj do národného tímu. Potrebujeme sa spoznať, byť spolu a komunikovať. Samozrejme, bude dôležité aj ako sa ukáže priamo na ľade na medzinárodnej úrovni,“ hovorí kouč.

Na Nemeckom pohári nemal k dispozícii žiadneho hráča zo Slovana. Teraz sa spolieha na služby trojice Hlinka, Ďaloga, Švarný.

„Rád sa vzdám jedného voľného dňa, keď môžem prísť do národného tímu. Teším sa na turnaj, zápasy aj tréningy. I zmenu prostredia,“ vraví najskúsenejší z trojice Ivan Švarný. Zaujímavou myšlienkou je podľa neho aj dnešný exhibičný zápas s výberom Tipsport Ligy.

„Ešte som taký súboj nehral. Nachystám sa naň ako na normálny zápas a uvidíme, čo to prinesie. Pre fanúšikov je to iste zaujímavá možnosť vidieť v akcii reprezentačný výber aj mužstvo zložené z extraligistov. Obe mužstvá sa pokúsia vyhrať a budú hrať naplno,“ nepochybuje.

Dobrá konfrontácia, zhodujú sa Surový aj Dravecký

Prípravu reprezentantov spestrí dnešný zápas s výberom Tipsport Ligy. Uskutoční sa o 17.00 v Martine a nemal by mať exhibičný charakter. Naopak, obaja kapitáni Vladimír Dravecký a Tomáš Surový hovoria, že si idú po víťazstvo a veria, že diváci si prídu na svoje. „Pre nás je to dobrá príprava pred pohárom v Bieli. Dáme do toho všetko,“ sľubuje Dravecký.

„Myslím si, že pre reprezentantov je to dobrá konfrontácia. Rovnako aj chlapci z nášho výberu sa budú chcieť pred trénerom Cígerom a fanúšikmi vytiahnuť,“ reaguje Surový. Aj Cíger konfrontáciu víta a teší sa aj z toho, že sa bude hrať v Martine, vyrastal on i generálny manažér Róbert Švehla.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia