Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Povzbudenie i varovný prst

Tri zápasy, tri sympatické výkony, tri víťazstvá. Zverenci Zdena Cígera potešili na Nemeckom pohári ubolené srdcia slovenských hokejových fanúšikov. Každé víťazstvo - i v prípravnom zápase - verného priaznivca naplní novou nádejou a vierou. Zároveň zvýši sebavedomie sympatickej partie okolo kapitána Vladimíra Draveckého.

07.11.2016 06:00
debata (2)

Slovensko rozhodne nešlo do Augsburgu v pozícii favorita. Skôr ho viacerí považovali – popri kvalitou z KHL nabitej Kanade, odhodlanom nemeckom výbere, ktorý sa chystá na domáce MS a pre naše výbery tradične nepríjemnom Švajčiarsku – za outsidera.

Cíger však mal šťastnú ruku pri skladaní mužstva. Viacerí mladí a len málo skúsení hráči – najmä z českej a slovenskej ligy – si navzájom sadli. Dodržiavali naordinovaný systém. Podržali ich brankári Janus s Lacom. A – neklamme si – mali aj potrebný kus šťastia. V súboji s Kanadou. To však praje spravidla tomu, kto mu ide naproti.

Bohužiaľ, to je z pozitívnych správ o slovenskom hokeji z týchto dní všetko.

Kto pozorne sleduje aj vystúpenia mládežníckych reprezentácií, musel koncom týždňa horko zaplakať. A nie raz.

Šestnástka zdolala na turnaji v Minsku o rok starších Bielorusov aj Lotyšov, ale od rovesníkov z Ruska dostala nakladačku 0:11. Sedemnástka rozstrieľala Nemcov 7:0, ale nestačila na Švajčiarsko (0:3) ani na osemnástku Francúzska (3:7).

Reprezentanti do 18 rokov skončili na turnaji v Gomeli druhí, ale tréner Javorčík i tak neskrýval sklamanie z nízkej efektivity. Azda najväčším sklamaním je strelecká (im)potencia dvadsiatky. Štyri góly v troch stretnutiach a výprask od Nemecka 0:5 naznačuje veľa. Navyše, rovnako sa mladíci strelecky trápia aj v Tipsport Lige – a do svetového šampionátu ostáva jeden a pol mesiaca…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger