Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcel Haščák: Šikovní mladíci si vážia šancu. To je super

Z Brna, ktoré vedie českú ligu, si priniesol pohodu a preniesol ju aj na spoluhráčov. Jeden z najskúsenejších hráčov Cígerovho výberu Marcel Haščák (29) sa dvoma gólmi podpísal pod výhru 4:1 nad Švajčiarskom, ktorá spečatila celkový triumf slovenských hokejistov na Nemeckom pohári.

06.11.2016 20:16
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Cítili ste v súboji so Švajčiarskom tlak z faktu, že máte trofej na dosah?
Skôr sme cítili únavu, lebo to bol tretí náročný zápas za tri dni. Nie je to jednoduché, ale práve v takýchto situáciách sa buduje charakter mužstva a ukazuje sa, kto je aký hráč. Sme veľmi radi, že sme to zvládli. Každý z chlapcov zo seba vydal všetko a bojoval aj za spoluhráčov. Pod vedením kapitána Vlada Draveckého sme ešte neprehrali. Ťahá peknú sériu (smiech).

Ktorý zápas bol pre mužstvo najťažší?
Všetky boli asi rovnako náročné. Do každého sme šli s tým, že chceme vyhrať. A vyšlo to. Dôležitý bol Draveckého nájazd s Kanaďanmi, v ktorom sa zaskvel aj Jaro janus výborným zákrokom.

Čomu najviac vďačíte za celkový triumf?
Asi tomu, že sme vytvorili ozaj perfektný tím. Navzájom sme si odovzdávali pozitívnu energiu. To bol základ úspechu. V kabíne panovala skvelá nálada. Dokázali sme ju preniesť aj na ľad. Všetci bojovali a hádzali sa do striel.

Akú veľkú rolu zohrali brankári?
O nich azda ani nemusím rozprávať. Odchytali tri skvelé zápasy. Jaro Janus aj Jano Laco! A ešte aj Hudy čosi chytil (smiech). Konečne niečo chytil v reprezentácii (výbuch smiechu).

V tíme bolo viacero hráčov s minimálnymi skúsenosťami. Čo hovoríte na ich výkony?
Hrali naozaj dobre. Stačí, keď budú bojovať a hrať vždy stopercentne, ako na Nemeckom pohári, a môžu sa presadiť aj do lepších líg. Vidieť, že stále máme na Slovensku šikovných mladých hráčov, ktorí majú chuť a odhodlanie bojovať o reprezentačný dres. To ma veľmi teší.

V nedeľu ste strelili dva dôležité góly. Vylepšili vám už i tak výborný dojem z turnaja?
Bola to pre mňa príjemná bodka. Teraz sa môžeme trošku potešiť z celkového triumfu, ale veľmi rýchlo sa musí každý preorientovať na klubové povinnosti. My v Brne musíme pokračovať v tom, ako sme hrali doteraz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák