Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti idú na Nemecký pohár s triom nováčikov

Tradičný vstup do medzinárodnej sezóny, tradičné manévre so zostavou. Hokejistov Slovenska čaká v závere tohto týždňa v Augsburgu na Nemeckom pohári prvá medzinárodná konfrontácia.

02.11.2016 12:00
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

Na utorňajšom popoludňajšom zraze v Bratislave a večernom tréningu chýbali šiesti hráči pre povinnosti v Lige majstrov (päť z pražskej Sparty, jeden z Liberca) a pre žalúdočné ťažkosti útočník Dávid Skokan. Už predtým vypadli z pôvodnej nominácie niektorí pre zranenia (J. Mikúš, Bližňák, Jaroš), slovanistov neuvoľnil klub.

„So Spartou sme sa dohodli, že prídu po utorkovom zápase Ligy majstrov. Na prvom tréningu začneme trochu improvizovane, v stredu by už mali tu byť všetci. Keď sme dali na papier prvú nomináciu a mysleli si, že bude konečná, opäť prišlo k vynúteným zmenám. Máme tak možnosť vidieť ďalších hráčov, čo je pozitívne. Dostanú šancu ukázať sa proti kvalitným súperom. So Slovanom riešil situáciu prezident zväzu, záležitosť si vysvetlili,“ uviedol tréner Zdeno Cíger.

Pridal aj krátku charakteristiku tímu: „V útoku nemáme až takú silu, obrana vyzerá celkom dobre, silovo, máme tam urastených chlapcov. Tam sa bude všetko odvíjať od disciplíny a maximálnej koncentrácie. Z brankárov sme pozvali Jula Hudáčka a Jara Janusa. Janus v Litvínove chytá spoľahlivo. Na ďalšom turnaji vyskúšame iných,“ podotkol.

V Cígerom výbere sú traja nováčikovia: útočníci Tomáš Matoušek, Bruno Mráz a Jakub Suja. „Vlani sa nováčikovia predviedli v dobrom svetle, podobné očakávanie mám aj teraz.“

Jakubovi Sujovi k premiérovej nominácii gratulovali spoluhráči z Košíc. „Nášmu útoku sa celkom darí, čo mi tiež pomohlo. Od začiatku sezóny hrávam s Lacim Nagyom a Gabim Spilarom. Keď sa Gabi zranil, prišiel Michel Miklík. Sú to skúsení hráči, radosť s nimi hrať. V širšej nominácii som figuroval ako náhradník, po tom, čo sa niektorí zranili, som aj trochu pozvánku očakával. Každý určite pôjde na stodesať percent, aby zahral čo najlepšie. Predpokladom je maximálna bojovnosť, najlepšie sa cítim na pozícii centra,“ zdôraznil.

Obranca Dominik Graňák je v tíme najskúsenejší, pred piatimi rokmi v pozícii kapitána preberal víťaznú trofej. Netajil, že do reprezentácie si prišiel zo švédskeho tímu Rögle trochu vyvetrať hlavu od klubového hokeja.

„Nie som veľmi nadšený z toho, čo sme predvádzali v prvej štvrtine a nie som ani spokojný s mojou hrou. Aj preto som rád, že som tu, možno mi to aj pomôže. Prišiel som do iného prostredia a inej partie, odohráme tri ťažké zápasy. V klube mám spoluhráča z Nemecka, vravel, že domáca reprezentácia je stredne silná, no doma bude chcieť vyhrať. Kanada má vždy kvalitný výber, podobne aj Švajčiarsko. Dúfam, že aj my s omladeným tímom budeme konkurenciechopní,“ vyslovil želanie.

Slováci v Augsburgu nastúpia proti Nemecku (v piatok o 19.30), Kanade (v sobotu 16.00) a Švajčiarsku (v nedeľu o 13.00).

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Nemecký pohár