Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je dobré, že nám neveria. Môžeme prekvapiť, tvrdí L. Hudáček

Má 25 rokov, ide na svoj štvrtý svetový šampionát v hokeji a už sa vraj nemôže dočkať. Útočník Libor Hudáček je deň pred odchodom slovenskej reprezentácie do Petrohradu v pohode, čo potvrdil aj odpoveďou na otázku, čo nesmie chýbať v jeho cestovnej taške.

03.05.2016 15:40
Libor Hudáček Foto: ,
Slovenský hokejový reprezentant Libor Hudáček.
debata

„Určite slipky a ponožky. PlayStation tentoraz neberiem, poveril som tým mladších. Ja už patrím medzi strednú generáciu v tomto výbere. Určite si zahráme o peniaze, budú aj nejaké rozbité ovládače. Na izbách to bude zaujímavé,“ pousmial sa jeden z piatich rodených Spišiakov vo výbere Zdena Cígera. „Som rád, že budeme až piati a to ešte Ady Jánošík nejde. Je to dôkaz toho, že sa na Spiši hokej robil aj robí dobre,“ poznamenal. O mladšom z bratov Hudáčkovcov je známe, že nepokazí zábavu a je typ do partie. Hudbu v šatni však na starosti mať nebude. „Zatiaľ je dídžejom Seko (Andrej Sekera – pozn. SITA) a nikto sa nesťažuje. V kádri ani nemáme staršieho hráča, ktorý by sa sťažoval na hudbu tak ako po minulé roky,“ povedal v dobrej nálade L. Hudáček.

Harichovský rodák tvrdí, že na dejisko slovenskej základnej skupiny Petrohrad má iba pekné spomienky z čias, keď tam jazdieval so Slovanom v rámci zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy. „Podľa mňa je to nakrajšie mesto v Rusku. Som rád, že budeme tam a nie v Moskve. Škoda len, že nehráme v novej aréne, ale aj tá menšia je pekná a možno nám bude sedieť. Celé mesto je pekne vybudované, rád som sa tam prechádzal,“ podotkol k nehokejovej téme strieborný medailista z MS 2012 v Helsinkách.

Slováci začínajú šampionát víkendovým dvojzápasom proti Maďarom a Francúzom, čiže proti papierovo prijateľnejším výzvam. Čo na to L. Hudáček? „Po minulé roky sme mali iné vyžrebovanie a na úvod ťažšie mužstvá proti sebe. Teraz to bude opačné, musíme sa na to psychicky pripraviť. Maďarov nepoznám, nikdy som proti nim nehral. Musíme im vnútiť svoj systém. Určite pôjdeme na ľad s tým, že budeme často držať puk a dostávať sa do väčšieho počtu šancí ako súper.“

Spoločne s bratom Julom odtiahli sezónu vo švédskom Örebre a stretnú sa aj na svetovom šampionáte. Mali by byť aj spolu na izbe. „Julo dobre vie, že nemá istú pozíciu jednotky v tíme. Je však v pohode a pripravený na všetko,“ podotkol k bratovi, od ktorého sa očakáva, že bude istotou v bránke. Slováci cestujú do Ruska s omladeným kádrom, len štyrmi hráčmi z NHL, a nie sú pod takým tlakom fanúšikov ako v minulosti. Je to výhoda či nevýhoda? „Je len dobré, že nám ľudia až tak neveria. Môžeme prekvapiť. Samozrejme, pre nováčikov v tíme to bude psychicky náročné. To je však cesta hráča, ktorú si musí každý z nás prejsť. Ja som to prežíval v roku 2012,“ naznačil L. Hudáček.

Pri zmienke o tom, že na internete a najmä sociálnych sieťach sa veľa fanúšikov vyjadruje pomerne negatívne o kvalite súčasného Cígerovho kádra, sa Hudáček ešte raz pousmial. „Snažím sa to nevnímať. Ja si facebook určite nebudem otvárať. Kontaktovať s ľuďmi počas šampionátu sa dá aj inak ako prostredníctvom sociálnej siete,“ uzavrel Libor Hudáček.

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Libor Hudáček #MS 2016 v hokeji