Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Na šampionáte sa to nesmie opakovať

V predĺžení mu stačilo 25 sekúnd, aby pripomenul, ako mu to pálilo na vlaňajších MS v Ostrave. O víťazstve 4:3 rozhodol skúsený obranca Andrej Meszároš (30), no po zápase sa príliš neusmieval.

28.04.2016 21:22
debata (1)
Andrej Meszároš zo Slovenska počas hokejového... Foto: SITA, Martin Medňanský
Andrej Meszároš Andrej Meszároš zo Slovenska počas hokejového prípravného medzištátneho zápasu Euro Hockey Challenge medzi tímami Slovensko a Dánsko.

„Hrali sme dobre päťdesiat minút, mohli sme dať aj viac gólov, ale hokej sa hrá šesťdesiat minút. Toto sa nám nesmie stávať. Bol to skrat, ktorý si neviem vysvetliť,“ vravel.

Čím si vysvetľujete tri góly v rýchlom slede v závere?
Vôbec sme Julovi (Hudáčkovi) nepomohli. Musíme si to pozrieť na videu. Dáni príliš ľahko prechádzali stredným pásmom. Na MS sa nám čosi také nesmie stať, vypomstilo by sa nám to. Takéto zápasy musíme vyhrávať v riadnom hracom čase.

Neublížila vám päťminútová presilovka v úvode tretej časti?
Jasné, v nej sme mali dať ďalší gól. Presilovky rozhodujú zápasy. Dali sme v nich dva góly, čo je super, ale za päť minút sme mali niečo vymyslieť a nedokázali sme to. Vzápätí sme boli vylúčení, oni nám rýchlo dali gól a chytili sa.

Teší vás aspoň, že ste sa pozbierali a nakoniec vyhrali?
Samozrejme, vždy je lepšie vyhrať. No nemôžeme byť spokojní s hrou v posledných desiatich minútach. Dáni sú nepríjemný súper a nás takí čakajú hneď štyria na úvod šampionátu. Treba sa z toho poučiť.

Pripomenuli ste si gólom vlaňajší šampionát?
To nie (smiech). Som však rád, že mi to tam konečne padlo. Celú prípravu sa snažím, strieľam a nič. Maťo Bakoš ma pekne našiel. Brankárovi asi zavadzal jeden z obrancov.

Ako ste videli dva krásne góly po spolupráci dvojice Bakoš, Réway?
Chalani si to nádherne hodili. Najprv Rewy Bakymu a potom zase Baky Rewymu. Perfektné. Konečne sme to zahrali tak, ako sme to aj trénovali. Dali sme pekné góly. Stále to bol len jeden zápas, musíme takto hrať presilové hry aj na MS.

Čo očakávate od zajtrajšej odvety?
Vždy je pekné vyhrať posledný zápas. Ide nám však najmä o to, aby sme hrali dobre, zodpovedne a nemali také výpadky ako vo štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš