Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolaps, píšu Česi. Ubíjali nás vlastné presilovky, pridáva sa Reichel

To bol kolaps! Týmito slovami začal návrat k zápasu Česko - Slovensko (3:4) na svetovom šampionáte 18-ročných hokejistov v americkom Grand Forks špecializovaný portál hokej.cz.

20.04.2016 10:38
ľad, hokej, hokejka, puk Foto:
Ilustračné foto.
debata

Česi viedli po 78 sekundách 1:0, na začiatku druhej tretiny zvýšili na 3:1 a zdalo sa, že dokráčajú k očakávanému víťazstvu. Nestalo sa. Slovenský trojgólový obrat zavŕšil v 57. min Samuel Buček strelou z pravého kruhu pod hornú žŕdku. Česká hra bez brankára už vyrovnanie nepriniesla.

„Mali sme celkom dobrý vstup do zápasu a viedli sme aj 3:1. Potom sme nepremenili vyložené šance a nejako sa to zlomilo. Robili sme obrovské chyby, Slováci často korčuľovali sami na bránku, Aj keď sme si niečo povedali, nezlepšilo sa to. Škoda tejto prehry, ale taký je šport,“ cituje českého trénera Roberta Reichela portál hokej.cz. Jeho redaktor konštatuje, že českým mladíkom sa vôbec nedarila hra v presilovkách. Slováci v početnej nevýhode dosiahli dva góly, z toho jeden z trestného strieľania.

„Ubíjali nás vlastné presilovky. Niečo sme urobili zle na útočnej modrej a Slováci z toho unikali do samostatných brejkov na našu bránku. Z našej výhody sa razom stala nevýhoda,“ povedal k presilovkám Robert Reichel, ktorý je trojnásobný majster sveta aj olympijský víťaz z Nagana 1998.

„Prehrali sme si to sami. Mali sme to vo vlastných rukách, ale urobili sme zbytočné chyby. Za stavu 3:1 sme mali obrovské šance, ale nepremenili sme ich. Teraz sa musíme sústrediť už len na zápas proti domácim Američanom,“ povedal český obranca Lukáš Doudera vo videorozhovore na webe hokej.cz.

V slovenskom tábore v ICON Sports Center panovala po stretnutí eufória z víťazstva, ale aj zo spôsobu, akým ho mladíci okolo kapitána Samuela Solenského dosiahli.

„Ťažko slovami popísať podobnú mladícku eufóriu, to treba zažiť. Aj napriek nepriaznivému stavu 1:3 nemôžem povedať, že by sme dnes mali v našej hre slabú fázu. Išlo o dve herné situácie, ktoré hráči neriešili optimálne. Po celý zápas však udržiavali hladinu vysokej motivácie, neklesli na duchu a prejavovali nezlomnú vôľu po víťazstve. Striedačka žila od prvej do poslednej sekundy, chlapci hecovali jeden druhého,“ uviedol slovenský tréner Peter Mikula na portáli Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Zatiaľ čo na Čechov čaká vo štvrťfinále domáci valec (4 zápasy – 12 bodov a skóre 30:4), Slováci si zmerajú sily so Švédmi, ktorí skončili v A-skupine na 2. mieste. Američanom podľahli 1:6, ale Rusov prevýšili porovnateľne hladko 5:1.

„Šampionát sa ešte nekončí. Aj v predchádzajúcich stretnutiach sme naznačovali, aj keď nie tak výrazne, herný potenciál. Prečo sa nepokúsiť o ďalší tímový výkon a neotvoriť si dvere do záverečnej fázy?“ dodal Mikula.

debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov 2016