Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénera Cígera teší, že kvalita kádra rastie

Bez Marinčina, no už so Sekerom, Daňom i dvojicou so švédskej Luley.

19.04.2016 18:30
Zdeno Cíger Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger.
debata (1)

Slovenskí hokejisti začali ďalší blok prípravy pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta (od 6. do 22. mája v Moskve a Petrohrade) už s prvými posilami zo zámoria. Namiesto troch sa však včera v Bratislave hlásili len dvaja. Martina Marinčina pribrzdila choroba.

„Našťastie ide len o nejakú virózu. Museli mu nasadiť antibiotiká, ktoré doberie až v piatok. Na budúci týždeň by sa tak mal pridať k mužstvu,“ vysvetlil tréner Zdeno Cíger, ktorý sa tak mohol zvítať len s Andrejom Sekerom z Edmontonu a Markom Daňom z Winnipegu.

Konkurenciu v mužstve však zvýšila aj dvojica mladíkov z Luley útočník Peter Cehlárik a obranca Christián Jaroš. „Jaroša som videl len v televízii, v tíme sme ho doteraz nemali. No verím, že bude prínosom. Do mužstva nám s novými hráčmi prišla kvalita aj potrebná energia, čo by nám malo pomôcť,“ vraví tréner.

Koncom týždňa odohrajú Slováci ďalšie dva prípravné zápasy – tentoraz s Francúzskom. V piatok sa od 20.00 predstavia v Megéve a o dva dni neskôr o 15.00 v Grenobli. Doposiaľ všetky štyri súboje – so silným Fínmi a Rusmi – prehrali.

„Urobíme všetko pre to, aby malo mužstvo silu vyhrávať zápasy. Nechceme sa stále vracať k individuálnym chybám, ale minimalizovať ich, ako sa nám to podarilo v sobotu v Poprade. Verím, že mužstvo už bude šliapať,“ dodáva Cíger.

Kto bude po príchode Sekeru kapitánom tímu (doteraz mal céčko na drese Michal Sersen), ešte tréner neprezradil. „Sadneme si s generálnym manažérom a preberieme to. Každý turnaj počas sezóny sme skúšali meniť kapitána aj asistentov, aby sme videli, ako sa s tým hráči dokážu vyrovnať a čo prinesú do kolektívu,“ priblížil.

Stabilné zloženie zatiaľ nemajú ani útočné formácie. „Sme stále v čase skúšania. Nemáme od začiatku k dispozícii kompletný káder a tak musíme aj experimentovať. V ostatných zápasoch to nefungovalo v ofenzíve, aj to nás núti niečo obmieňať. Snažíme sa nájsť aspoň dvojice, ktoré by si perfektne rozumeli,“ dodáva Cíger.

Káder na zápasy vo Francúzsku

Brankári: J. Hudáček, Konrád, Baroš.
Obrancovia: Graňák, Jánošík, Jaroš, Kotvan, Kozák, Meszároš, Sersen, Švarný, Sekera.
Útočníci: Bartánus, Hrnka, Cehlárik, Daňo, Dravecký, Hlinka, L. Hudáček, Lušňák, Skalický, Šťastný, Viedenský, Marcinko, Réway.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Marko Daňo #Martin Marinčin #Andrej Sekera #Zdeno Cíger