Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konrád: Do Francúzska už ideme aj vyhrať

Pochválili ho spoluhráči i tréner, diváci v popradskom hľadisku mu aplaudovali. Branislav Konrád (28) bol v sobotu výraznou oporou slovenských hokejistov v odvetnom súboji s Ruskom.

17.04.2016 13:55
branislav konrád, repre Foto: ,
Branislav Konrád.
debata (2)

Brankár českého Olomouca kryl 42 zo 43 striel súpera a rozhodujúcou mierou tak prispel k zisku prvého bodu v rámci Euro Hockey Tour za prehru 1:2 po samostatných nájazdoch. „Remíza s Rusmi má vždy svoju cenu. Takýto výsledok by mal pozitívne ovplyvniť atmosféru v mužstve,“ tvrdí odchovanec nitrianskeho hokeja.

V čom bol najväčší rozdiel oproti zbabranému štvrtkovému súboju (0:6)?
Niečo sme si povedali v kabíne a následne zmenili, ale trochu nám pomohlo aj menšie klzisko v Poprade. Ľahšie sa nám zachytávali a bránili rýchli Rusi. Začali sme celkom dobre, len nás trošku pribrzdil rýchly gól v presilovke, ktorú zahral súper veľmi dobre. Celý zápas sme však bojovali, ustáli šance aj tlak Rusov a ku koncu to bol celkom vyrovnaný zápas.

Čo bolo pre úspech najdôležitejšie?
Že sme strelili vyrovnávajúci gól. Aj Rusi boli potom trošku opatrnejší, lebo nechceli prehrať. Posledných desať minút sa už hral hokej hore-dole, mohli sme to strhnúť my aj oni na svoju stranu. Nakoniec šiel zápas do nájazdov a tie dopadli, ako dopadli.

V štvrtom zápase ste zaznamenali štvrtú prehru. Tentoraz však musíte byť oveľa spokojnejší.
Samozrejme, takýto výsledok s Rusmi je vždy dobrý. Hoci sme mohli pri kúsku šťastia aj vyhrať, sme radi za to, ako to skončilo.

Mužstvo ste podržali. Ste spokojný s vlastným výkonom?
Celkom áno. Chalani v kabíne ma trošku pochváli, ale s pochvalami to zatiaľ netreba preháňať. Šlo na mňa veľa striel, ale každý brankár je radšej, keď to na neho lieta. V sobotu to bol dobrý, vyrovnaný zápas. Rusi neboli v príliš veľkom tlaku, nezatvárali nás v tretine na príliš dlhé úseky. Chodili najmä do brejkov a strieľali na bránku, čo mi celkom vyhovuje.

Ktoré momenty boli pre vás najťažšie?
Rozhodujúci bol začiatok druhej tretiny, keď sme ustáli pár prečíslení Rusov. Boli tam dve žŕdky za sebou, obzvlášť pri druhej som nemal nárok. Veľmi nám pomohlo, že sme neinkasovali. S dvojgólovým mankom by sa nám s Rusmi hralo veľmi ťažko.

Pri jednej príležitosti súpera do vás Dominik Graňák vo veľkej rýchlosti natlačil útočiaceho hráča. Nehnevali ste sa na neho?
Nie, bolo to celkom v pohode. Videl som, že do mňa letia a stihol som sa zaprieť. Domino si len robil svoju robotu. Pokúšal sa zabrániť protihráčovi, aby sa natlačil do bránky. Útočiaci hráč by mal mať snahu vyhnúť sa, aby neprišlo ku kontaktu s brankárom. Ale stáva sa to. Veď hokej je kontaktný šport, my brankári sme na to zvyknutí.

Tento týždeň vás čakajú dva súboje s Francúzmi. Fanúšikovia už od vás budú očakávať aj víťazstvá…
Počítame s tým. Samozrejme, všetci dobre vedia, že svetový hokej sa vyrovnáva a každý súper má svoju kvalitu. Žiadny zápas už nie je pre nás jednoduchý. Francúzi majú kvalitný mančaft, navyše hrajú doma, ale chceme sa so stretnutiami popasovať čo najlepšie. Ideme tam s cieľom vyhrať.

Ako využívate dva dni voľna, ktoré ste dostali po zápasoch s Ruskom?
Snažil som sa oddýchnuť si a v nedeľu sa trochu pomotať po Nitre. Nič som si neplánoval, postretal pár priateľov a strávil s nimi čas.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Konrád #slovenská hokejová reprezetnácia