Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Chápeme, že ľudia pískali. Hrali sme zle

Začali sympaticky, skončili veľmi zle. Rusi si robili so slovenskými hokejistami od druhej tretiny, čo chceli.

15.04.2016 19:00
Michal Sersen Foto: ,
Slovenský reprezentant Michal Sersen.
debata

Výsledkom bola jednoznačná prehra 0:6. Namiesto potlesku zaznel v Košiciach aj piskot. „V sobotu hráme ďalší zápas. Potrebujeme eliminovať množstvo chýb, ktoré sme urobili a hrať plných šesťdesiat minút,“ tvrdí kapitán národného tímu Michal Sersen (30).

Čo vás hnevá na štvrtkovom výkone najviac?
Prvých dvadsať minút bolo solídnych, ale potom sme sa súpera akoby báli. Neviem prečo. Neboli sme dostatočne dôrazní. Vôbec sme neodohrali dobrý zápas. Najviac ma štve to, že sme nehrali počas celého stretnutia tak, ako sme chceli. Boli sme zakríknutí a nebojovali až do konca.

Zlomili vás dva góly v rýchlom slede krátko pred polovicou zápasu?
Určite ovplyvnili ďalší priebeh. Prvé tri alebo až štyri góly padli z prečíslení. Do nich sme súpera púšťali príliš často. V strednom pásme sme vôbec nehrali dobre. Ako sme dostávali jeden gól za druhým, výrazne to vplývalo na našu psychiku. Napriek tomu sme mali dohrať duel oveľa lepšie.

V závere druhej časti ste mali dosť dlhú presilovú hru o dvoch hráčov…
Veľká škoda, že sme ju nevyužili. Keby sme znížili, mohlo to vyzerať lepšie. Aj v tretej tretine sme ešte chceli s výsledkom niečo urobiť. No dostali sme opäť góly po chybách. Veľká škoda!

Dá sa na taký nevydarený zápas rýchlo zabudnúť?
Musíme! Veľmi ťažko sa v ňom hľadajú nejaké pozitíva. Rozoberali sme si ho a pozreli chyby, ktoré sme urobili. Bolo o čom hovoriť. Musíme sa z toho pozbierať. Je to len príprava, ale na druhej strane vôbec netreba podceňovať výsledky. Potrebujeme eliminovať chyby a najbližšie odohrať plných šesťdesiat minút. Výrazne lepšie.

Postrehli ste piskot divákov?
Áno. Hrali sme zle, takže to chápeme. Ľudia majú právo vyjadriť nespokojnosť. Na konci sme sa už ozaj trápili. Nevedeli sme sa poriadne dostať ani z vlastného pásma. Padla na nás riadna deka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Michal Sersen