Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dáme Rusom do tela, sľubuje Meszároš

Do bránky sa postaví obľúbenec košických divákov a čerstvý otec Július Hudáček. V zostave nebudú chýbať ani dvaja útočníci miestneho HC Marek Bartánus a Tomáš Hrnka. Zverenci Zdena Cígera zabojujú o prvé víťazstvo v príprave.

14.04.2016 06:30
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

Slovenských hokejistov preverí dnes v Košiciach (17.00) a v sobotu v Poprade (15.30) ďalší súper z radu najsilnejších. Po Fínoch si Slováci zmerajú sily s výberom Ruska.

„Rusi sú vždy veľmi dobre korčuliarsky a technicky vybavení. Pokúsime sa s nimi čo najviac korčuľovať a hrať im trochu do tela. Nemajú to príliš radi. Máme v tíme robustných útočníkov aj bekov, takže ak súperovi nedoprajeme veľa priestoru, môžeme niečo uhrať,“ tvrdí jeden z lídrov národného tímu Andrej Meszároš.

Skúsený obranca nepreceňuje výsledky, ktoré mužstvo dosiahne v rámci prípravy na májové MS v Petrohrade, zároveň by ho však víťazstvo pred domácimi divákmi potešilo. „Podstatné je, aby sme hrali to, čo od nás chcú tréneri. Na výsledky sa ešte nepozerá, treba sa zohrať a dostať do krvi systém, ktorý chceme hrať na šampionáte,“ vysvetľuje.

Tréneri Cíger, Miklošovič a Bokroš majú na dve stretnutia s Ruskom k dispozícii štyri kompletné formácie. Obranca Kotvan sa pre chorobu do mužstva nevrátil. Okrem neho z kádra vypadol útočník Vandas.

„Mal rozrezaný prst, rana sa mu zapálila a hnisá, takže sme ho museli poslať domov. Pravdepodobne ho už volať nebudeme. Uvoľnili sa nám Cehlárik s Jarošom z Luley a na budúci týždeň sa k nám pripoja už aj prví traja hráči z NHL Sekera, Marinčin a Daňo. Káder sa postupne dopĺňa, zvyšuje sa konkurencia, takže s niektorými hráčmi sa po víkende rozlúčime,“ hovorí kouč.

Do bránky dnes pošle Júliusa Hudáčka, ktorý necestoval s mužstvom do Fínska pre narodenie dcérky. „Vo štvrtok som bol v nemocnici pre manželku s malou. Klárka vraj zatiaľ prespí celú noc, no viem, že to sa rýchle skončí (smiech). Teším sa, že budem opäť chytať v Košiciach. Prežil som tam krásne roky, mám tam veľa priateľov. Tri dni tréningu mi stačili. Som stopercentne pripravený nastúpiť. Potrebujem chytať, aby som sa dostal do tempa. Ideálne by bolo, keby som nastúpil v troch zo zvyšných šiestich duelov,“ naznačuje starší z bratov Hudáčkovcov.

Tréner Cíger očakáva od svojich hráčov výrazne lepší a zodpovednejší výkon než v Pori a Turku. „Vrátime sa k veciam, ktoré fungovali, disciplíne a kolektívnej hre. Hráči, ktorí pribudli, sú silní na puku a disciplinovaní v osobných súbojoch. Na tom staviame. Samozrejme, nie sme alibisti. Preto chceme každý zápas vyhrať. Aj s Ruskom,“ dodáva Cíger.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Zdeno Cíger