Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na zraz v Tatrách prišli dvaja Košičania aj šťastný otec Hudáček

V pondelok popoludní v Hoteli Bellevue Starom Smokovci sa trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Zdenovi Cígerovi hlásilo 23 hráčov na začiatku ďalšieho bloku prípravy pred majstrovstvami sveta v Rusku (6. - 22. 5.).

11.04.2016 16:28
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček na reprezentačnom zraze v Starom Smokovci.
debata (1)

Medzi nimi už neboli obranca Patrik Luža a útočníci Rastislav Dej, Peter Galamboš, Václav Stupka a Rastislav Špirko, ktorým sa vedenie reprezentácie po dvojici prípravných duelov vo Fínsku (prehry 2:3 a 1:6) poďakovalo a oznámilo im, že v príprave na MS 2016 končia.

K tímu sa, naopak, pripojili dvaja útočníci z kádra neúspešného semifinalistu Tipsport ligy HC Košice Tomáš Hrnka a Marek Bartánus a do Starého Smokovca pricestovali aj skúsený obranca Andrej Meszároš a brankár Július Hudáček, ktorí neabsolvovali s tímom výjazd do Fínska.

Meszároš si už doliečil zranenú achilovku a J. Hudáček šťastne privítal v rodine prvého potomka – dcérku Klárku. Z nominovaných hráčov na pondelkovom zraze chýbali iba obranca Oldrich Kotvan a útočník Vladimír Dravecký. Kotvan, ktorý nie je zdravotne celkom v poriadku, by sa mal k mužstvu pripojiť v stredu a Dravecký ešte v pondelok večer.

Reprezentantov čaká už o 17.00 h tréning na zimnom štadióne v Poprade a na rovnakom mieste sa budú pripravovať do štvrtka 14. 4., keď sa presunú na ďalší prípravný duel do Košíc proti Rusom. Odveta proti tomu istému súperovi čaká na Cígerových zverencov v sobotu 16. 4. v Poprade. Obidva duely budú súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge.

Hrnka nad MS ešte neuvažuje

"Nemôžem povedať, že som s tým rátal, ale dúfal som, že by som mohol dostať šancu, Veľmi ma teda potešilo, keď mi zavolali z reprezentácie,“ uviedol útočník Tomáš Hrnka a ďalej pokračoval: „Či už rozmýšľam nad majstrovstvami sveta? Nie, snažím sa zaoberať len najbližším zápasom a čo bude potom, je zatiaľ vo hviezdach.“

V dobrej nálade už ako čerstvý otec prišiel do Vysokých Tatier brankár Július Hudáček. Opora švédskeho Örebra Hudáček vynechal prípravné stretnutia vo Fínsku, aby mohol zostať po boku manželky pri narodení ich prvej dcérky. „Ešte som neprebaľoval,“ zasmial sa Hudáček pri otázke, ako mu je v pozícii otca.

"Obe sú veľmi zlaté, manželka bojovala, som rád, že to dobre dopadlo. Dcérka je nový životný impulz, možno budem teraz ešte zodpovednejší k životu, ale nejako to celé ešte nevnímam. Každopádne na zraz som prišiel oddýchnutý, lebo obe boli doteraz v nemocnici,“ do­dal.

Tréner Zdeno Cíger sa vyjadril, že má pozitívne reakcie od zámorských hráčov, čo sa týka ich prínosu pre skladanie tímu na MS do Ruska. Predbežný súhlas má od obrancov Martina Marinčina (Toronto) a Andreja Sekeru (Edmonton) a rovnako útočníkov Marka Daňa (Winnipeg) a Tomáša Jurča (Detroit). S Mariánom Hossom (Chicago) a Tomášom Tatarom (Detroit) sa ešte nerozprával.

Marek Bartánus. Foto: SITA, Radoslav Maťašš
Marek Bartánus Marek Bartánus.

Absencia najskúsenejšieho obrancu Zdena Cháru po nepostúpení Bostonu do play-off ho až tak nemrzí. „Zdeno má malé deti, o ktoré sa musí starať a my to musíme akceptovať,“ uviedol Cíger.

Výber dvoch košických útočníkov z tímov, ktoré neuspeli v semifinále najvyššej slovenskej súťaže zdôvodnil reprezentačný kouč takto: „Počas celej sezóny podávali solídne výkony. Sú to silní a korčuliarsky zdatní hráči, ktorí sa vedia dostať až do bránky. Myslím si, že nám pomôžu.“ Cíger dodal, že v otázke brankárov chce ešte vyskúšať Samuela Baroša zo Zvolena.

K blížiacemu sa dvojzápasu proti Rusom Cíger poznamenal: „Proti nim to nikdy nie je ľahké. Bude to pre nás ďalšia ťažká skúška. Už v závere minulého bloku bolo vidno, že hráči toho majú dosť. Veľa sme trénovali a potom to vyvrcholilo zápasmi proti Fínom.“

Brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava)
Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Lukáš Handlovský (MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR)

Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (hlavný tréner), Miroslav Miklošovič, Ernest Bokroš (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Róbert Bereš (kondičný tréner), František Okál (lekár), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Viktor Fábik (fyzioterapeut), Samuel Petráš (kustód), Michal Malina (masér), Tomáš Štulajter (médiá)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Marek Bartánus #Tomáš Hrnka