Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Šesť hodín v lietadle? Aspoň budem mať čo rozprávať deťom

Po jedenástich sezónach v zámorí sa v lete vrátil do Európy. Na vlastnej koži okúsil v drese Sibiru Novosibirsk Kontinentálnu hokejovú ligu.

04.04.2016 16:06
Andrej Meszároš, radosť, MS 2015 Foto: ,
Gólová radosť Andreja Meszároša.
debata

Ostrieľanému Andrejovi Meszárošovi sa v lige páčilo a rád by v nej pôsobil aj naďalej, no zároveň neskrýva, že medzi KHL a NHL sú stále veľké rozdiely.

Ešte nie som stopercentný, no budem

Dva a pol týždňa po vyradení klubu v druhom kole play off sa skúsený tridsaťročný obranca zapojil do prípravy slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Moskve a Petrohrade.

Možno by sa k spoluhráčom pridal už o týždeň skôr, no brzdili ho zdravotné problémy, ktoré ho trápili už počas vyraďovacích bojov v KHL.

„V poslednom zápase základnej časti som si vyvrtol členok a potom som nastupoval so sebazaprením a pod injekciami. Už sa cítim lepšie, aj keď stopercentné to ešte nie je. Ešte však máme dosť času pripraviť sa na šampionát. Verím, že všetko prebehne, ako má. Hokej mi už chýbal a rád by som nastúpil už v tohtotýždňových zápasoch vo Fínsku,“ prezradil hokejista s vyše šesťsto štartmi v NHL.

Kapitán úspešného tímu na februárovom Slovakia Cup-e by mal aj na MS v Rusku patriť medzi lídrov reprezentácie. Do tejto úlohy ho pasuje aj minuloročný šampionát v Česku, ktorý mu individuálne vyšiel parádne.

„Vždy rád pomôžem či poradím spoluhráčom. Sú však medzi nami aj mladší chalani, ktorí sú šikovní a majú predpoklady byť lídrami. Dôležité je, aby sme vytvorili dobrú partiu a každý prispel svojou trochou pre kolektív,“ tvrdí Meszároš.

O budúcom klube sa vyjasní po MS

Desať rokov brázdil ľadové plochy v najprestížnejšej NHL. Na prelome septembra a októbra však neuspel (aj vinou zdravotných problémov) na skúške v Colorade, a tak sa začiatkom novembra presunul na Sibír.

„Bola to dobrá skúsenosť. Zažil som niečo iné ako v Amerike. KHL je kvalitná liga, rád by som sa do nej vrátil. Škoda, že sme v play off neurobili viac. V prvom kole sme hrali dobre, v ďalšom s Magnitogorskom to bolo ťažké. Vyhrali sme len jeden zápas, no súpera sme mali potrápiť viac,“ priznáva Meszároš. Zatiaľ nevie, kde bude pôsobiť v budúcom ročníku. S Novosibirskom sa zatiaľ o pokračovaní spolupráce nerozprával a predpokladá, že jasnejšie o jeho budúcnosti bude až po majstrovstvách sve­ta.

V čom vidí najväčšie rozdiely medzi NHL a KHL, ktorá sa jej snaží čo najviac priblížiť?

„Porovnávať sa dá len hokej, lebo so zabezpečením je to zatiaľ sto a jedna. Zázemie a ostatné veci okolo boli v našom klube, ktorý na tom nie je finančne až tak dobre, neporovnateľné. Verím, že najbohatšie kluby sú na tom lepšie, ale i tak je to stále veľký rozdiel. Lietadlá, strava, starostlivosť o hráčov… Osobne som s tým nemal žiaden problém, len tvrdím, že je to neporovnateľné,“ vysvetľuje.

Nemusel som sa toľko zrážať

Nikdy nezabudne na situáciu z play off, keď po štvrtom súboji prvého kola vo Vladivostoku čakal so spoluhráčmi šesť hodín v pristavenom lietadle na odlet. Ďalších šesť hodín, už podľa plánu, trval let.

„Prišli sme na letisko, sadli do lietadla a jednoducho sme tam šesť hodín sedeli (smiech). Bolo to zaujímavé, lebo letisko je medzinárodné a bežne z neho odlietajú spoje aj neskoro v noci. Nefungovalo ani kúrenie, takže nám dve hodiny bola zima. Či nám ponúkli možnosť ísť do hotela, neviem. Našťastie všetko dobre dopadlo, takže to bol dobrý trip. Aspoň budem mať čo hovoriť deťom. A či nám to urobili naschvál? Všetci si myslia, že áno, i keď domáci klub sa od toho dištancoval,“ porozprával Meszároš.

Herne mu však KHL pasovala. „Páčilo sa mi, že sa nehralo toľko do tela. Desať rokov som sa zrážal a teraz to bolo iné. Hráči sú dobre technicky vybavení, rýchli, ale poriadne do tela sa nezačalo hrať ani v play off. Pre moje telo to bola príjemná zmena,“ prezrádza.

Po vypadnutí si trochu oddýchol a stihol absolvovať aj krátku dovolenku v Dubaji. „Dobre sme si tam s manželkou oddýchli. Krásna krajina i mesto, boli sme aj na najvyššej budove sveta Burdž Chalífa. Úžasný výhľad. Manželka sa síce trošku bála, ale šla so mnou a neľutovala,“ dodáva Meszároš, ktorý v play off Tipsport Ligy drží palce kamarátovi Romanovi Tománkovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš