Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďaloga si necháva týždeň a pol na rozhodnutie

K účastiam na ostatných troch svetových šampionátoch by veľmi rád pridal v Petrohrade ďalšiu. Vleklé zranenie kolena je však, aspoň zatiaľ, proti.

29.03.2016 18:10
Marek Ďaloga Foto: ,
Marek Ďaloga v akcii v reprezentačnom drese
debata

Marek Ďaloga sa v uplynulých rokoch vypracoval na jedného z kľúčových obrancov slovenskej hokejovej reprezentácie. Vďaka výraznému hernému napredovaniu sa z českej extraligy presunul do Kazane v KHL. I tam potvrdil svoje kvality, ale sezónu mu výrazne poznačili zdravotné problémy. V play off sa síce vrátil do zostavy, no posledné dva zápasy Kazane musel i tak vynechať.

„Oproti minulému týždňu sa nič výrazne nezmenilo. Všetko záleží na tom, ako sa budem cítiť na ľade. Štyri dni som nekorčuľoval, v stredu to opäť vyskúšam. V Kazani som trénoval individuálne. Problémy mi robí najmä zmena smeru. Podvedome sa šetrím. Neviem, ako by to vyzeralo v zápase. Väz je stále natiahnutý, potvrdila to aj magnetická rezonancia,“ tvrdí 27-ročný odchovanec zvolenského hokeja.

V Kazani by boli najradšej, keby si koleno úplne doliečil a venoval sa už len regenerácii. „Kompetentní sa netvárili nadšene, že chcem zabojovať o MS, ale nechali to na mňa. Do týždňa a pol sa musím rozhodnúť, čo a ako. Čakajú na to aj v klube. Aj v utorok mi volal agent s tým, že funkcionári sa pýtajú, či už som pri tíme a čo robím. Robím všetko pre to, aby som mohol reprezentovať, ale zatiaľ to nie je na najlepšej ceste,“ priznáva otvorene.

Nezvažoval možnosť ešte si oddýchnuť a pripojiť sa k národnému tímu neskôr? „Na ďalšiu pauzu už nie je čas ani priestor. Ak chcem ísť na majstrovstvá sveta, potrebujem si vybojovať miesto. Bez zápasového rytmu a tréningov to nepôjde. Rozhodnem sa podľa toho, ako zareaguje koleno znovu na záťaž,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #Marek Ďaloga