Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špirko sa vytrápil. Teraz má chuť bojovať

Šesť sezón poctivo zbieral reprezentačné štarty a pred štyrmi rokmi bol dokonca už aj v dejisku majstrovstiev sveta v Helsinkách, kde Slovensko získalo strieborné medaily. Zápasu na svetovom šampionáte sa však Rastislav Špirko zatiaľ nedočkal.

22.03.2016 08:00
Rastislav Špirko Foto: ,
Rastislav Špirko.
debata

Rastislav Špirko je po dvoch rokoch opäť pripravený zabojovať o účasť na MS. Po prvý raz pod vedením trénera Zdena Cígera. Hoci doposiaľ vždy odchádzal zo záverečnej prípravy sklamaný (v roku 2012 dokonca priamo z Helsínk po dopísaní Michal Handzuša na súpisku), nechýba mu chuť presvedčiť o svojich kvalitách.

„S trénerom Cígerom a generálnym manažérom Švehlom sme komunikovali pred prvým zrazom. Počítali so mnou, ale bol som zranený a vlieklo sa to so mnou aj počas decembrovej akcie. Počas februárového Slovakia Cupu som už bol späť v hokejovom kolotoči, ale ešte to nebolo ono. Herne ani zdravotne. Teraz ma opäť kontaktovali a som pripravený bojovať,“ tvrdí 31-ročný útočník. Klubová sezóna sa mu v Brne skončila po vyradení v predkole play off. Do českej extraligy sa vrátil po dlhšom čase počas aktuálneho ročníka. Pred príchodom do Brna pomáhal v úvode ročníka rodnému Martinu.

„Sezóna sa mi nehodnotí ľahko. Polovicu z nej som bol mimo. Zranil som sa vo veľmi nevhodný okamih – v prvom zápase po príchode do nového klubu. Bolo to psychicky náročné. Štyri týždne som sa liečil konzervatívne a potom sme zistili, že operácia je nevyhnutná. Pauzoval som ďalší mesiac a pol. Po návrate sme hrali zápasy v rýchlom slede, nemal som dosť času na regeneráciu a trpel som,“ priznáva Špirko.

Vekom patrí k najskúsenejších hráčom v prvom Cígerovom výbere. Dodáva mu to väčšiu sebadôveru v boji o miestenky do Petrohradu? „Bude záležať na výkonoch a tom, či budem pasovať do koncepcie. Ak nie, nič sa nedeje. Taký je šport. No urobím všetko pre to, aby som trénerov presvedčil. Či na krídle alebo centri,“ dodáva Špirko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Špirko #slovenská hokejová repezentácia