Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zatiaľ to nie je dobré. Musíme improvizovať, priznáva Cíger

Dostať sa po krátkom oddychu späť do pravidelného tréningového zaťaženia, zabudnúť na nie príliš vydarenú klubovú sezónu a v hlavách prepnúť na reprezentačnú strunu. To sú hlavné úlohy pre prvý oficiálny tréningový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v Rusku (6. až 22. mája).

21.03.2016 17:03
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

Hlavný tréner Zdeno Cíger privítal dnes v Bratislave všetkých 23 nominovaných hráčov. Medzi nimi niekoľko horúcich adeptov na nomináciu do Petrohradu, ale aj hráčov, ktorí prišli najmä zbierať skúsenosti.

„Zatiaľ musíme improvizovať. V európskych súťažiach beží play off, preto nemáme k dispozícii všetkých, ktorých chceme. Čakáme, ako budú postupne vypadávať. Bratia Hudáčkovci sa k nám pripoja na budúci týždeň v utorok. Andrej Meszároš má problémy s nohou. Absolvoval magnetickú rezonanciu, uvidíme, aké budú výsledky,“ skonštatoval 46-ročný kouč a k dlhej príprave dodáva: „Nie je to veľmi dobré, keďže ešte o nič nejde. Týždne sú zatiaľ dlhé, ale ono to nakoniec utečie rýchlo. Najdôležitejšie je, že máme možnosť vidieť hráčov naživo, porozprávať sa s nimi. Je to lepšie, než ich len sledovať v zápasoch v ich kluboch.“

Viacero hráčov si pred ostrým štartom prípravy oddýchlo. Pätica slovanistov (Luža, Rosandič, Švarný, Šťastný, Lušňák) a Martin Réway absolvovala už minulý týždeň krátke trojdňové sústredenie. „Dôležité je, udržať chalanov v kondícii a v kontakte s ľadom. Nebudeme robiť nejaké náročné kombinácie, nacvičovať taktiku, skôr pôjde o jednoduchší kontakt s ľadom a modelovanú hru, pri ktorej sa môžu ukázať mladí chalani,“ prezradil Cíger.

Vedenie Slovana by rado aj naďalej využívalo Pavla Skalického v play off juniorskej extraligy, ale táto alternatíva sa Cígerovi príliš nepozdáva. „Patrí medzi tých, ktorí majú šancu dostať sa na MS. Má dobrú výkonnosť. Ešte o tom budeme diskutovať, ale reprezentácia by mala byť prioritou. Nechceme riskovať jeho prípadné zranenie,“ vysvetľuje rodák z Martina.Zdôraz­ňuje, že hoci už má v hlave predstavu o zdravom jadre tímu pre šampionát, hráči ho musia presvedčiť aj v prípravných zápasoch či vo vyraďovacích bojoch európskych líg.

„V semifinálových a finálových sériách odohrajú chlapci náročné zápasy. Tam sa môžu ešte ukázať. Zatiaľ nerobíme žiadne unáhlené rozhodnutia. Teší ma, že v NHL graduje forma adeptov na reprezentačný dres a to, že dostávajú dostatok priestoru na ľade. Sekera si drží vysoký štandard, chytil sa Marinčin a presadil sa aj Daňo,“ priznáva Cíger. Na budúci týždeň by rád privítal Michala Hlinku z Trenčína, ktorý ho príjemne prekvapil počas sezóny. Do hry však prichádzajú aj iné mená z tímov, pre ktoré sa už skončilo play off. „Je to aktívny a bojovný hokejista – nepríjemný pre súperov,“ poznamená.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňovom tréningovom kempe v Bratislave:
Brankári: Frederick Foltán (HK Nitra „20“), Boris Babik (HKM Zvolen „20“), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina)
Obrancovia: Martin Bdžoch (HC Spišská Nová Ves „20“), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Patrik Luža, Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Rusina (MHC Martin)
Útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Filip Surovka, Peter Galamboš (obaja MHC Martin), Václav Stupka, Lukáš Handlovský (obaja MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Rastislav Špirko (Kometa Brno/ČR), Denis Pätoprstý (BK Mladá Boleslav „20“/ČR)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger