Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zatiaľ to nie je dobré. Musíme improvizovať, priznáva Cíger

Dostať sa po krátkom oddychu späť do pravidelného tréningového zaťaženia, zabudnúť na nie príliš vydarenú klubovú sezónu a v hlavách prepnúť na reprezentačnú strunu. To sú hlavné úlohy pre prvý oficiálny tréningový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v Rusku (6. až 22. mája).

21.03.2016 17:03
Zdeno Cíger Foto: ,
Zdeno Cíger.
debata

Hlavný tréner Zdeno Cíger privítal dnes v Bratislave všetkých 23 nominovaných hráčov. Medzi nimi niekoľko horúcich adeptov na nomináciu do Petrohradu, ale aj hráčov, ktorí prišli najmä zbierať skúsenosti.

„Zatiaľ musíme improvizovať. V európskych súťažiach beží play off, preto nemáme k dispozícii všetkých, ktorých chceme. Čakáme, ako budú postupne vypadávať. Bratia Hudáčkovci sa k nám pripoja na budúci týždeň v utorok. Andrej Meszároš má problémy s nohou. Absolvoval magnetickú rezonanciu, uvidíme, aké budú výsledky,“ skonštatoval 46-ročný kouč a k dlhej príprave dodáva: „Nie je to veľmi dobré, keďže ešte o nič nejde. Týždne sú zatiaľ dlhé, ale ono to nakoniec utečie rýchlo. Najdôležitejšie je, že máme možnosť vidieť hráčov naživo, porozprávať sa s nimi. Je to lepšie, než ich len sledovať v zápasoch v ich kluboch.“

Viacero hráčov si pred ostrým štartom prípravy oddýchlo. Pätica slovanistov (Luža, Rosandič, Švarný, Šťastný, Lušňák) a Martin Réway absolvovala už minulý týždeň krátke trojdňové sústredenie. „Dôležité je, udržať chalanov v kondícii a v kontakte s ľadom. Nebudeme robiť nejaké náročné kombinácie, nacvičovať taktiku, skôr pôjde o jednoduchší kontakt s ľadom a modelovanú hru, pri ktorej sa môžu ukázať mladí chalani,“ prezradil Cíger.

Vedenie Slovana by rado aj naďalej využívalo Pavla Skalického v play off juniorskej extraligy, ale táto alternatíva sa Cígerovi príliš nepozdáva. „Patrí medzi tých, ktorí majú šancu dostať sa na MS. Má dobrú výkonnosť. Ešte o tom budeme diskutovať, ale reprezentácia by mala byť prioritou. Nechceme riskovať jeho prípadné zranenie,“ vysvetľuje rodák z Martina.Zdôraz­ňuje, že hoci už má v hlave predstavu o zdravom jadre tímu pre šampionát, hráči ho musia presvedčiť aj v prípravných zápasoch či vo vyraďovacích bojoch európskych líg.

„V semifinálových a finálových sériách odohrajú chlapci náročné zápasy. Tam sa môžu ešte ukázať. Zatiaľ nerobíme žiadne unáhlené rozhodnutia. Teší ma, že v NHL graduje forma adeptov na reprezentačný dres a to, že dostávajú dostatok priestoru na ľade. Sekera si drží vysoký štandard, chytil sa Marinčin a presadil sa aj Daňo,“ priznáva Cíger. Na budúci týždeň by rád privítal Michala Hlinku z Trenčína, ktorý ho príjemne prekvapil počas sezóny. Do hry však prichádzajú aj iné mená z tímov, pre ktoré sa už skončilo play off. „Je to aktívny a bojovný hokejista – nepríjemný pre súperov,“ poznamená.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňovom tréningovom kempe v Bratislave:
Brankári: Frederick Foltán (HK Nitra „20“), Boris Babik (HKM Zvolen „20“), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina)
Obrancovia: Martin Bdžoch (HC Spišská Nová Ves „20“), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Patrik Luža, Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Rusina (MHC Martin)
Útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Filip Surovka, Peter Galamboš (obaja MHC Martin), Václav Stupka, Lukáš Handlovský (obaja MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Rastislav Špirko (Kometa Brno/ČR), Denis Pätoprstý (BK Mladá Boleslav „20“/ČR)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Zdeno Cíger