Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švehla: Hráči nám musia pasovať typologicky aj ľudsky

Prví adepti na reprezentačný dres sa od pondelka pripravujú pod vedením hlavného trénera Zdena Cígera a kondičného trénera Róberta Bereša na májové majstrovstvá sveta v Rusku.

15.03.2016 15:20
Róbert Švehla Foto: ,
Generálny manažér hokejovej reprezentácie Róbert Švehla.
debata

Pätica hráčov Slovana – obrancovia Patrik Luža, Mislav Rosandič, Ivan Švarný a útočníci Patrik Lušňák s Andrejom Šťastným – absolvuje v Bratislave trojdňový neoficiálny kemp, ktorý by im mal pomôcť dostať sa späť do rytmu pred ostrým štartom prípravy. Ten je naplánovaný na 21. marca.

„Denne strávia nejakú hodinku na ľade, aby sa trošku spotili. Predsa len, sezóna sa im skončila už dávnejšie. Brankára si požičiame asi od juniorov Slovana. Chceli sme, aby sa k nám pridal aj Martin Réway, ale uvidíme, či sa nám to podarí vybaviť. Do štvrtka by mal totiž trénovať vo Fribourgu. Sezóna sa už skončila aj pre niektorých ďalších hráčov, s ktorými počítame, ale tí ešte dostali príležitosť vydýchnuť si,“ prezradil generálny manažér národného tímu Róbert Švehla. Niekdajší slovenský aj československý reprezentant už hovoril s Andrejom Sekerom, ktorého Edmonton sa takmer isto nedostane do play off zámorskej NHL. Skúsený obranca by sa mal, ak bude zdravý, zapojiť do prípravy 18. apríla.

Radosť robí v ostatných dňoch realizačnému tímu aj minutáž Martina Marinčina z Toronta, ktoré má tiež mizivé šance prebojovať sa do vyraďovacích bojov. „Po zranení jedného z obrancov sa posunul do prvej päťky a na ľade trávi veľa času. Budeme sa o ňom so Zdenom (Cígerom) rozprávať. Neplatí však, že každý hráč zo zámoria má automaticky isté miesto na šampionáte. Vždy dbáme na to, aby nám hráči pasovali do mužstva typologicky i ľudsky,“ dodal Švehla.

Klubová sezóna sa už postupne skončila viacerým slovenským hokejistom v zahraničných kluboch, ktorí boli v minulosti viac či menej pevnou súčasťou národného tímu. Vo Švédsku dohrali Graňák s Barankom aj bratia Hudáčkovci, v Česku zase šestica v drese Třinca i Brna. Nie všetci však dostanú pozvánku do prípravy.

„Domino Graňák a Vlado Dravecký by sa k nám mali pripojiť 21. marca. Pozvali sme aj Rasťa Špirka. Bratia Hudáčkovci prídu o týždeň neskôr, lebo ešte majú povinnosti v klube. Viacerých skúsených hráčov sme sa rozhodli nevolať,“ prezradil Švehla. Do Petrohradu, aspoň zatiaľ, napríklad nepočítajú s obrancom Barankom či útočníkmi Slovana Bartovičom, Surovým a Nagyom. Na prvom oficiálnom kempe by sa do bránky mohli postaviť brankári z domácej súťaže. Realizačný tím má vo výhľade najmä Michala Dzubinu a Tomáša Tomeka, všetko však záleží najmä od toho, ako rýchlo sa skončia štvrťfinálové série Tipsport Ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #HC Slovan Bratislava #Róbert Švehla #Zdeno Cíger