Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ján Laco: Zdravie je prvoradé. Plánujem ešte pár rokov chytať

Výraznou mierou sa podpísal pod nečakané striebro z Helsínk 2012 a na troch z ostatných štyroch majstrovstiev sveta v hokeji bol jednotkou slovenskej reprezentácie.

03.03.2016 08:00
Ján Laco Foto: ,
Brankár Ján Laco.
debata

O deväť týždňov však bude brankár Ján Laco (34) v Moskve a Petrohrade chýbať. Aj naďalej má veľkú chuť obliekať si dres s dvojkrížom na prsiach, no proti sa tentoraz jednoznačne postavili zdravotné problémy s chrbtom.

V stredu ste sa mali skontaktovať s generálnym manažérom reprezentácie Róbertom Švehlom. Čo ste mu oznámili?
Bohužiaľ, ostávam pri tom, že sa do prípravy pred svetovým šampionátom nezapojím. Nie som stopercentne fit, tak to nechcem siliť. Ostatné roky som bol pravidelne v reprezentácii a mám na to krásne spomienky. Chytať za svoju krajinu je vždy zážitok, takže ma to mrzí. Zdravie je však prvoradé a chcem ešte nejaký ten rok chytať.

Je zdravotný stav jediný dôvod vášho rozhodnutia alebo vás ovplyvnil aj nevydarený záver sezóny, keď Astana nepostúpila do play off KHL?
Jednoznačne zdravotný stav. Mal som dva týždne, aby som sa dal trochu dokopy, ale stále to nie je ono. Nechcem to naťahovať a držať miesto niekomu, kto je v poriadku. Preto som sa rozhodol.

Prezradíte, čo vás trápi?
Už od polovice sezóny ma sužuje chrbát. Preto si ho musím dať poriadne do poriadku.

Uvidíme vás ešte v reprezentačnom drese?
Nič sa nemení na tom, že keď je o mňa záujem, mám na to potrebnú výkonnosť a som zdravotne v poriadku, vždy rád prídem. Štyri roky som bol súčasťou národného tímu a v tejto sezóne akoby ma to dobehlo. Nebola dobrá. Od polovice som sa ozaj trápil. Keď je človek zdravý, všetko okolo je super a hokej je pre vás zábava, ale keď prídu zdravotné problémy, treba ich riešiť.

Ako hodnotíte sezónu v Astane?
Veľmi nás mrzí, že sme neurobili play off. Nezachytili sme začiatok sezóny, a potom sa to vždy ťažko dobieha. Prišlo aj k zmene trénerov, bol to boj. No také veci sa stávajú, je to normálne. Nie každý môže postúpiť do play off. Najhoršie bolo, že sa stále opakovali zdravotné problémy a tým pádom som sa trápil. Bola to pre mňa ozaj ťažká sezóna.

Máte v Baryse zmluvu platnú aj na budúcu sezónu?
Áno, mal by som tam ostať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco