Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéroví strelci Dej a Hrnka chválili spoluhráčov aj žilinských divákov

K suverénnemu triumfu 4:0 nad Švajčiarmi a celkovému víťazstvu na hokejovom Slovakia Cupe prispeli v sobotu v Žiline dvoma gólmi aj hráči, ktorí v drese so slovenským znakom skórovali vôbec po prvý raz.

13.02.2016 21:36
Tomáš Hrnka Foto: ,
Tomáš Hrnka.
debata

Tomáš Hrnka zvýšil v 27. min na dôležitých 3:0 a Rastislav Dej v 57. min pečatil konečné skóre po parádnej kombinačnej akcii Mareka Bakoša a Libora Hudáčka. Slováci celkovo zahrali veľmi dobre. Súpera s helvétskym krížom na drese prestrieľali 33:18 a brankár Július Hudáček vychytal cenný shutout.

„Super. Som strašne rád, že mi to tam konečne padlo a konečne to zlomil. Celkom dlho to trvalo. Bola to skvelá práca celého útoku, aj keď to bolo z mojej strany trochu so šťastím,“ komentoval Rastislav Dej, ktorý si na Slovakia Cupe pripísal 23. a 24. reprezentač­ný štart.

Dvadsaťsedemročný krídelník Hradca Králové pochválil za sobotňajší výkon celé mužstvo. „Hrali sme výborne od gólmana, cez obranu až po útok. Išli nám nohy, veľa sme jazdili, boli sme celý zápas lepší. Švajčiari s mladým tímom dohrávali všetky súboje, ale nenechali sme si do seba skákať,“ skonštatoval Dej.

Výborne zahral aj štvrtý útok, v ktorom sa strelecky presadili až dvaja hráči – Patrik Lušňák a Tomáš Hrnka. Útočník Hrnka si v šiestom reprezentačnom zápase otvoril strelecký účet. „Ten gólový puk si dám do vitrínky, niečo si tam napíšem a budem sa z toho radovať,“ uviedol 24-ročný rodák z Nitry Hrnka hrajúci v majstrovskom HC Košice. Za jeden z kľúčových momentov zápasu označil zvládnutú presilovku súpera o dvoch mužov ešte v prvej tretine.

„To ubránené oslabenie bolo zlomové. V tomto stretnutí sme urobili všetko preto, aby sme uspeli,“ pokračoval Hrnka. „Ak by sa Švajčiari dostali gólom na koňa, bol by to asi iný zápas,“ vrátil sa aj Dej k ubránenej presilovke piatich proti trom.

Obaja premiérové strelci si pochvaľovali žilinské publikum, ktoré utvorilo výbornú atmosféru v sobotňajšom zápase. „Diváci nás hecovali, občas sme sa nechali aj strhnúť. Keď dáte góly, potom už vyjde aj pekná kľučka či akcia a ľuďom sa to páči,“ dodal Dej. „Fanúšikovia boli skvelí, skandovali celý zápas,“ doplnil Hrnka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hrnka #rastislav deyl