Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko: V reprezentácii sa teším z každého gólu. Zatiaľ ich veľa nie je

Bol tam, kde mal byť. Po vynikajúcej prihrávke Draveckého, ladnej kľučke a delovke do žrdky od urasteného Čajkovského prišla jeho chvíľa. Hokejista českých Pardubíc Tomáš Marcinko (27) súboj pred bieloruskou bránkou ustál a strelil vyrovnávajúci gól pri víťazstve Slovenska 2:1.

12.02.2016 17:16
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom Slovakia Cup v Žiline.
debata

Prvý úspešný krok k obhajobe Slovakia Cupu aj presný zásah ho teší, no zároveň vraví, čo treba zlepšiť: "Mám pocit, že niekedy si veľa prihrávame a to aj v situáciách, keď by sme už mali strieľať. Pretože gólom môže skončiť aj nahodenie po teči či dorážke.”

Čo to s tímom spraví, keď inkasuje gól v štvrtej minúte?
Bol to nešťastný teč, nie je to nič príjemné. No snažili sme sa súperovi vnútiť našu hru a ísť za víťazstvom.

Prekvapili vás Bielorusi vysokým úvodným napádaním?
Do Žiliny prišiel iný tím ako nedávno na Arosa Challenge. Úvodné minúty priniesli oťukávanie, zisťovali sme, ako budú hrať. Išli po nás celý zápas. Začali sme si rýchlejšie prihrávať, čo pomohlo. Postupom času sa Bielorusi museli prispôsobiť nášmu štýlu hry a to bol náš zámer.

Slovensko už potom neinkasovalo. Prevládala po zápase spokojnosť?
S víťazstvom určite. Dostali sme len jeden gól, čo je sympatická defenzívna vizitka celého tímu, od ktorej by sme sa mali odpichnúť. Musíme na takéto výkony nadväzovať, dodržiavať systém a víťazstvá sa dostavia.

Aký prívlastok by ste dali zápasu proti výborne korčuľujúcim Bielorusom?
Určite bol ťažký, ale v hokeji asi ľahký zápas nie je. Hrali svoj typický hokej, lietali hore-dole, zrážali sa. Majú kanadského trénera, je to ich štýl. Mali niekoľko šancí, no tie pramenili hlavne z presiloviek. Mali by sme sa vyvarovať zbytočných vylúčení. Nimi dostávame súpera do hry.

Aj vo Švajčiarsku na Arosa Challenge ste strelili gól Bielorusku (4:1). Stáva sa vaším obľúbeným súperom?
Ťažko povedať, som rád za každý gól, aj keď v reprezentácií ich veľa zatiaľ nie je.

Čo predchádzalo vášmu gólu?
Vlado Dravecký s Mišom Čajkovským urobili skvelú prácu. Ja som len bol v správnom čase na správnom mieste. Teším sa, že mi to tam padlo. Navyše, vyhrali sme, takže je radosť dvojnásobná.

Dva góly však na víťazstvo nemusia vždy stačiť. Súhlasíte?
Súhlasím, je škoda, že sme strelili len dva. Mali sme niekoľko dobrých príležitostí, no nedokázali sme ich premeniť. Na tom musíme popracovať.

Na čom najviac?
Základom je častejšia streľba. Musíme byť agresívnejší v útočnom pásme a viac sa tlačiť pred bránku. Mám pocit, že niekedy si veľa prihrávame a to aj v situáciách, keď by už bolo lepšie strieľať. Pretože gólom môže skončiť aj nahodenie puku po teči či dorážke.

V útoku ste začali s Vladimírom Draveckým a Markom Bartánusom. Ten musel pre zranenie odstúpiť. Ako sa vám hralo?
Marek dostal tvrdý hit, nič príjemné. Dokázali sme sa gólovo presadiť a mali sme aj ďalšie šance. Pokojne sme mohli premeniť ešte aspoň jednu, dve. Nesmieme sa s tým uspokojiť, musíme sa snažiť hrať častejšie nátlakovo. Chýbali síce góly, ale keď sa budeme o ne snažiť, prídu.

Slovakia Cup vyvrcholí stretnutím Slovensko – Švajčiarsko. Prišiel čas vrátiť tradičnému súperovi prehru z decembrového podujatia Arosa Challenge?
Určite, musíme pred skvelými fanúšikmi zložiť reparát. Vtedy sme nešťastne prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch. Verím, že predvedieme ešte lepší výkon a zvíťazíme.

Čo by mohlo platiť na Švajčiarov?
Môžeme od nich očakávať tvrdú hru. Navyše, sú to výborní korčuliari. Ak bude náš pohyb ešte lepší ako v zápase s Bieloruskom a zvýšime aktivitu a početnosť streľby, mali by sme uspieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko #Slovakia Cup