Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik: Som rád, že mal tréner Miklošovič pravdu

Po piatich rokoch sa vrátil na ľad, na ktorom vyrastal. Druhý najmladší hráč slovenského výberu Peter Cehlárik (20) priznáva, že bol na žilinskom zimnom štadióne trošku nervóznejší, no postupne sa uvoľnil a nakoniec v 47. min strelil víťazný gól pri výhre nad Bieloruskom 2:1.

11.02.2016 21:32
peter cehlárik, repre Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

„Snažil som sa ísť na stranu, lebo tam bolo voľné miesto. Marek Viedenský mi to tam šikovne posunul a mne sa podarilo doraziť puk za chrbát brankára,“ hovorí útočník Luley.

Zaskočili vás niečím Bielorusi?
V prvej tretine na nás vyleteli a napádali nás dvoma hráčmi. Mali sme preto trochu problém s rozohrávkou. No postupne sme sa do toho dostali. Od druhej tretine sme boli lepší. Bolo len otázkou času, kedy nám to tam padne.

V prvej aj druhej tretine vám niekoľkokrát odskočil puk od hokejky. Boli ste nervózny?
Bol to špeciálny pocit, nastúpiť na reprezentačný zápas v Žiline. Asi som príliš chcel, ale postupne som sa upokojil. Párkrát mi puk preskočil hokejku, ale to sa stáva. Snažil som sa, aby ma to nerozhodilo, hrať svoju hru. Asistent trénera Miroslav Miklošovič mi pred každým striedaním hovoril: Teraz dáš gól, teraz dáš gól. Som rád, že to prišlo.

Mali ste na zápase vlastný fanklub?
(smiech) Jasné, boli tu rodičia aj starí rodičia.

Ako chutí premiérový reprezentačný gól?
Skvele. Ešte o to viac, že som ho strelil doma na žilinskom ľade. Azda prídu aj ďalšie a budem pomáhať národnému tímu vyhrávať zápasy. Najbližšie chceme vyhrať zajtra nad Švajčiarmi, aby sme triumfovali na turnaji.

Komu ho venujete?
Všetkým fanúšikom, ktorí boli výborní. Samozrejme, aj rodičom a blízkym.

Ako ste si rozumeli so spoluhráčmi v útoku Viedenským a Šťastným?
Bolo to super, ale po zranení Marka Bartánusa sa v štyroch útokoch striedali striedali tri ľavé krídla a bolo to trochu rozhádzané. S Vieďom sme si však rozumeli výborne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik #Slovakia Cup