Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súperi mali osem Réwayov, my žiadneho, priznal po MS tréner Bokroš

Takmer v kompletnom zložení sa v stredu predpoludním vrátila na Slovensko hokejová reprezentácia hráčov do 20 rokov z juniorského svetového šampionátu vo Fínsku.

06.01.2016 14:42
Ernest Bokroš Foto: ,
Ernest Bokroš.
debata (2)

Pre klubové povinnosti chýbal kapitán mužstva Christián Jaroš a z rodinných dôvodov z Helsínk odcestoval skôr aj útočník Kristián Pospíšil. Slováci na juniorských MS obsadili siedme miesto a splnili tým cieľ, ktorým bol prienik medzi elitnú svetovú osmičku.

"Je to odraz reality slovenského hokeja. Pred nami skončila svetová špička a za nami sú súperi, s ktorými hráme vyrovnanú partiu. Dnes je na šampionáte náročné uspieť, veď finále bol hokej ako z inej galaxie. Vieme o problémoch na Slovensku, ale touto cestou by som chcel poďakovať celému realizačnému tímu aj hráčom za toto umiestnenie,“ poznamenal tréner Ernest Bokroš po príchode do Bratislavy. Hlavným rozdielom medzi Slovenskom a konkurenciou na vyšších priečkach je podľa neho to, že súperi majú omnoho väčšiu hráčsku základňu.

„Majú veľké množstvo talentov a rozdielových hráčov. Keď spomíname náš najväčší talent, ktorým je Réway, tak súperi majú k dispozícii sedem či osem ‘Réwayov‘. Švédi či Fíni mali tri päťky a bolo úplne jedno, ktorá išla na ľad. Každá vedela rozhodnúť, no my sme mali veľký problém zložiť aj jednu údernú formáciu,“ pokračoval

Sezóna sa pre neho nekončí, ďalej bude pracovať pri seniorskej reprezentácii ako asistent Zdena Cígera. „Dostanem úlohy od zväzu. Spojím sa s pánom Cígerom a generálnym manažérom pánom Švehlom, oni mi dajú úlohy,“ ozrejmil. Prípadné zotrvanie skúseného kouča pri kormidle výberu do 20 rokov je zatiaľ otázne.

„Stále mám zmluvu so zväzom a tá je otvorená. Ak sú obe strany spokojné, môžeme pokračovať. Ak čo i len jedna strana nebude spokojná, budúcnosť môže byť aj iná. Ešte sa k tomu musia vyjadriť predstavitelia zväzu, či považujú moju prácu, ale aj celého realizačného tímu, za uspokojivú. Mňa táto robota napĺňa a baví. Možno by niekto povedal, že už som na tejto pozícii dlho, ale poviem otvorene, aj na týchto majstrovstvách sveta som nabral ďalšie skúsenosti, ktoré sa nikde inde nenaučíte,“ myslí si Ernest Bokroš.

Na nasledujúcom juniorskom svetovom šampionáte čaká na mladých Slovákov veľmi náročná základná skupina, ich súpermi budú strieborní Rusi, bronzoví Američania, domáci favoriti Kanaďania a nováčikovia medzi elitou Lotyši. „Nie je to silná skupina, ale strašná. Jediný hrateľný súper pre nás sú Lotyši. Už dnes však viem, že majú k dispozícii silný ročník. Majú štyroch hráčov pre draft, skvelého brankára. Je jasné, že na ďalších majstrovstvách sveta bude veľmi ťažké uspieť,“ doplnil Bokroš.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #MS do 20 rokov #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov