Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti dali Nemečkovi návrh. Podpíšem ho, tvrdí

Po sviatočných dňoch sa po hektickom polroku črtá hokejové zmierenie. Bojkot časti slovenských hokejistov, ktorí návrat do reprezentácie podmieňujú zvolaním mimoriadneho kongresu hokejového zväzu, môže byť minulosťou.

27.12.2015 12:07 , aktualizované: 17:58
Handzuš, Nemeček, Cíger Foto: ,
Michal Handzuš (vľavo), Igor Nemeček a Zdeno Cíger na archívnej snímke rokujú o zmenách v slovenskom hokeji.
debata (77)

Skupina približne päťdesiatich hráčov, ktorej lídrom je Michal Handzuš, predložila v nedeľu prezidentovi zväzu Igorovi Nemečkovi záväzok na ukončenie pretrvávajúceho sporu. Šéf zväzu tvrdí, že ho podpíše. Otázny zatiaľ ostáva termín.

„Ponúkame ústretový krok, hľadáme riešenie, ako sa pohnúť z mŕtveho bodu. Naše požiadavky sme zjednodušili, nie sú v nich nijaké právnické zložitosti. Ak Igor Nemeček podpíše verejný záväzok, že svojou autoritou garantuje zvolanie mimoriadneho kongresu a na ňom nové voľby do konca júna podľa demokratických pravidiel, rýchlo sa dohodneme a ukončíme bojkot. Je na prezidentovi zväzu, ako sa k tomu postaví. Situáciu môže vyriešiť jedným podpisom. Náš návrh dostal skôr, než sme ho zverejnili,“ konštatuje Handzuš.

Prezident SZĽH Igor Nemeček v reakcii na zväzovej stránke uvádza, že rád podpíše verejný záväzok, ktorý navrhol bojkotujúcim v septembrovom Memorande.

"Som rád, že po zbytočne turbulentných mesiacoch, ktoré zažívame od júna, sa hráči rozhodli posunúť vpred. Záväzok, ktorý som dostal od hráčov a je v súlade s naším návrhom Memoranda, potvrdzuje moje slová zo septembra tohto roku. Už vtedy som sa verejne zaviazal, že pokiaľ nebude mimoriadny kongres do konca júna 2016, 30. júna abdikujem. Verím, že sa podpisom tohto záväzku situácia upokojí a budeme môcť spoločne pracovať na napredovaní slovenského hokeja.“

Verejný záväzok, sformulovaný hráčmi

Prezident SZĽH sa zaväzuje, že svojou autoritou presadí konanie mimoriadneho kongresu do konca júna 2016 tak, aby sa na ňom konali nové voľby funkcionárov SZĽH podľa nových demokratických stanov. Prezident SZĽH sa osobitne zaväzuje presadiť, aby právo voliť funkcionárov SZĽH patrilo len voleným delegátom hokejových klubov a združení. V prípade, že sa takýto mimoriadny kongres a voľby podľa nových demokratických stanov neuskutočnia do konca júna 2016, prezident SZĽH sa zaväzuje, že 30. júna 2016 odstúpi z funkcie. Hráči vítajú tento verejný záväzok prezidenta SZĽH a vyhlasujú, že sú k dispozícii reprezentačnému trénerovi.

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Igor Nemeček #bojkot reprezentácie #voľby prezidenta SZĽH