Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z úvodu vyťažiť maximum, želá si tréner Bokroš

Chcú nadviazať na vystúpenie spred roka v Kanade, hoci to bude úloha veľmi náročná. Repríza nečakanej bronzovej jazdy mladých Slovákov na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta (26. decembra až 5. januára v Helsinkách) by bola malým hokejovým zázrakom.

27.12.2015 08:00
Ernest Bokroš Foto: ,
Pre zverencov Ernesta Bokroša budú na MS kľúčové prvé dva súboje - obzvlášť úvodný s Bieloruskom.
debata (2)

Zverencom Ernesta Bokroša sa v základnej B-skupine postavia do cesty výbery Bieloruska, Česka, Fínska a Ruska. Favoritmi skupiny sú najmä domáci mladíci a Rusi. Pre Slovákov budú kľúčové prvé dva súboje – obzvlášť úvodný s Bieloruskom. Ak ho zvládnu, nemal by im ujsť postup do štvrťfinále, vďaka čomu by sa vyhli nepríjemnému boju o záchranu. Z elitnej kategórie vypadne jeden tím.

Pred rokom v Montreale a Toronte si Martin Réway a spol. vďaka víťazstvám nad Fínskom a Nemeckom vybojovali 3. priečku v skupine, vo štvrťfinále zdolali Česko 3:0 a po semifinálovej prehre so suverénnymi Kanaďanmi vyhrali v boji o bronz nad favorizovanými Švédmi 4:2. Z vtedajšieho kádra sú v súčasnom tíme štyria hráči – kapitán Christián Jaroš, jeho asistenti Erik Černák, Matúš Sukeľ a útočník Radovan Bondra.

Základným cieľom mužstva je postúpiť do štvrťfinále a v ňom sa pokúsiť o prekvapenie. Z A-skupiny by do štvrťfinále mali postúpiť Kanaďania, Američania, Švédi a Švajčiari, outsiderom je Dánsko.

„Z úvodných dvoch súbojov sa pokúsime vyťažiť maximum. Väčší priestor v nich asi dostanú hráči, od ktorých si sľubujeme produktivitu. Boli by sme radi, keby sme opäť mali nielen hokejistov, ktorí strieľajú góly, ale aj spoľahlivých do oslabení, ako bola vlani štvorica Kabáč, Petráš, Skalický a Bondra,“ naznačil tréner Bokroš.

Brankárskou jednotkou by mal byť Adam Húska. Slováci sa spoliehajú najmä na pevnú a vcelku skúsenú obranu, so strieľaním gólov mali v príprave i v zápasoch Tipsport Ligy trošku problémy.

„Veľmi chceme urobiť opäť dobrý výsledok. Pre nás je dobre, že začíname s Bieloruskom. Ak by sa aj niečo prihodilo, máme ešte šancu to v ďalších troch súbojoch napraviť. No to nemení nič na fakte, že prvý zápas musíme vyhrať, aby sa nám v ďalšom priebehu hralo ľahšie, uvoľnene. Keby sme zdolali aj Čechov, mohli by to byť pekné majstrovstvá sveta. Azda sa zlepšíme v koncovke, kde nám to doteraz príliš nešlo,“ hovorí kapitán Jaroš.

„Musíme začať s malým srdiečkom, ako slovenský výber na každom šampionáte. Ak sa dostaneme do štvrťfinále, uvidíme, kto bude náš súper a ako to zvládneme. Chcem mužstvu čo najviac pomôcť,“ dopĺňa Bondra.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ernest Bokroš #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #MS 2016 do 20 rokov