Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valent bude platiť, Holovič ťaží z pohody v Piešťanoch

Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger si vybral do tímu na Arosa Challenge (18. a 19. 12. v Arose) troch nováčikov.

15.12.2015 17:00
marcel holovič, branislav kubka Foto: ,
Marcel Holovič (vľavo) na reprezentačnom zraze s Branislavom Kubkom.
debata

Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger si vybral do tímu na Arosa Challenge (18. a 19. 12. v Arose) troch nováčikov. Paradoxne, všetci už vekom patria do strednej generácie. Najmladší z nich obranca Branislav Kubka má 27 rokov, útočník Marcel Holovič 28 a brankár Michal Valent ešte o rok viac.

Všetci zhodne priznávajú, že ich pozvánka do národného tímu veľmi potešila i príjemne prekvapila. Chcú potvrdiť, že bola oprávnená a vyslúžiť si aj ďalšie. Zároveň však reálne chápu, že sa do mužstva dostali aj vďaka pretrvávajúcemu bojkotu reprezentácie veľkou skupinou slovenských hráčov.

„Vychádzame zo štatistík, ale sledujeme aj ich prejav na ľade. Valent a Holovič sa nám v dobrom svetle ukázali aj na jednodňových kempoch, ktoré sme zaviedli. Teraz sa môžu predviesť aj na medzinárodnom turnaji,“ vysvetľuje Cíger.

Obranca Plzne Kubka zaujal generálneho manažéra tímu Róberta Švehlu už skôr. V médiách ho chválil. „Vždy sa snažím ísť naplno a hrať jednoducho. Tréner obrancov v Plzni Jaroslav Špaček mi spomínal, že párkrát telefonoval s Robom Švehlom, ale že ma zavolajú, som nevedel. Bude to pre mňa dobrá skúsenosť. Pokúsim sa ukázať, čo vo mne je a zároveň si to užiť. Azda urobíme nejaký dobrý výsledok,“ tvrdí rodák z Detvy.

Marcel Holovič zaujal v domácej súťaži. S 33 bodmi je krídelník Piešťan druhý najproduktívnejší muž Tipsport Ligy. „Nad reprezentáciou som príliš nepremýšľal. V Piešťanoch je dobrá atmosféra, rozumieme si na ľade aj v šatni a osobne sa mi darí. Azda si to prenesiem aj do národného tímu. Čakajú nás ťažké zápasy, chcem pomôcť dobrými výkonmi,“ naznačuje odchovanec trnavského hokeja. Brankár Nitry Valent by si mal zápasy podeliť s Marcelom Melicherčíkom z Košíc. Nervozitu si nepripúšťa.

„Už mám predsa len trošku viac rokov. Chcem si to najmä užiť. Nikdy neviete, či príde druhá šanca. Ak sa dostanem do bránky, spravím maximum. Páčil sa mi jednodňový kemp vo Zvolene. Dostali sme šancu spoznať lepšie chalanov, ktorých registrujeme len ako súperov. Nacvičili sme si niektoré veci. Skvelá novinka,“ pochvaľuje si Valent a prezradí, že prvá nominácia ho bude aj čosi stáť: „Braňo Mezei s Peťom Podhradským mi už hovorili, že ma sem dostali. Pýtali sa ma, či sa to nejako prejaví. Všetci chalani mi to veľmi priali.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Zdeno Cíger #Michal Valent #Marcel Holovič #Arosa Challeng #Branislav Kubka