Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš: Obrovský skok. Pozíciu lídra si v Liberci užívame

V drese Liberca sa dostal do parádnej formy. Martin Bakoš odštartoval sériu piatich zápasov aspoň s jedným bodom v predposledný novembrový deň dvoma gólmi Zlínu.

16.12.2015 08:00
martin bakoš, Foto: ,
Martin Bakoš by mal byť jednou z opôr slovenskej reprezentácie na Arosa Challenge.
debata

Prvý, pri ktorom si prehodil puk pomedzi nohy po vzore Pavla Daciuka, sa stal hitom internetu. Nebodoval až v poslednom zápase pred zrazom reprezentácie pri výhre lídra českej hokejovej extraligy nad Litvínovom 1:0. „Konečne sme sa trošku rozbehli. Darí sa nám. V Liberci som veľmi spokojný,“ pousmial sa 25-ročný útočník, ktorý by mal byť jednou z opôr slovenskej reprezentácie na Arosa Challenge.

Ako chutí Libercu prvé miesto?
Po minulej sezóne je to vynikajúci pocit. Obrovský skok. V predošlom ročníku sme sa držali na desiatom-jedenástom mieste, hralo sa nám veľmi ťažko a nakoniec sme sa nedostali do play off. O to viac si to teraz užívame.

Čo sa zmenilo?
Vedeniu asi vyšli dobré nákupy. Prišli šikovní chlapci Martin Ševc, Michal Řepík, Michal Birner a naša ofenzíva sa výrazne dvihla. Úplne sme zmenili systém hry a zatiaľ to funguje.

Vypracovali ste si desaťbodový náskok. Vládne v kabíne veľká pohoda?
Nálada v šatni je skvelá, ale nesmie nás to nijako ovplyvniť. Spomenuli sme si, aké to bolo naposledy náročné. Česká extraliga je taká vyrovnaná, že aj teraz sme sa poriadne natrápili s posledným Litvínovom a vyhrali sme najtesnejšie 1:0. Každý zápas je veľmi náročný. Len ťažko spoznáte rozdiel, či hráte s posledným, druhým či piatym tímom ligy.

Ako ste spokojný so svojimi výkonmi?
Nastupujem pravidelne v druhom útoku s Brankom Radivojevičom a Michalom Bulířom. Dostávame dosť priestoru, chodíme aj na presilovky, s čím som spokojný. Samozrejme, bodíkov by som mohol mať aj viac (v 28 zápasoch 7 gólov a 7 asistencií, pozn.). Spočiatku mi to dosť nepadalo. Mali sme trošku hluché obdobie, ale držal nás aspoň Branko. V ostatných dueloch som pozbieral viac bodov. Azda to bude pokračovať.

Ako hodnotíte výkony brankára Jána Lašáka?
Janko je stabilná jednotka, chytá výborne. Mal teraz drobné zranenie, ale už je v poriadku. Aj v nedeľu ukázal, aký je výborný brankár, dosiahol čisté konto.

V libereckej šatni ste traja Slováci. Lašák a Radivojevič podporujú štrajkujúcich, vy reprezentujete. Rozoberali ste situáciu v slovenskom hokeji?
Veľa o tom nehovoríme. Som v inej pozícii ako oni dvaja. Som mladý a veľmi chcem reprezentovať. Oni majú svoje odohraté. Branko vravel, že s reprezentáciou už ani veľmi nepočítal. Chce dať priestor mladým. Obaja ma podporujú, ani jeden mi nepovedal nič zlé alebo, že mám odmietnuť pozvánku.

Za národný tím ste odohrali osemnásť zápasov. Aké máte ambície?
Teraz je ideálna situácia presvedčiť trénerov, že patrím do mužstva. Pre každého hokejistu je vrchol zahrať si na majstrovstvách sveta. Aj ja sa tam túžim dostať. Ako na to? Rád strieľam góly a verím, že mi to bude padať aj v Arose, ale nie je to len o nich. Základ je dodržiavať systém a byť platný pre mužstvo.

Na Nemeckom pohári ste odohrali úvodné dva zápasy. Pri prehre s Nemeckom 2:4 ste jeden gól strelili, na druhý nahrávali. Ako ste sa tam cítili?
Prvý zápas s USA bol veľmi dobrý. Všetci sme jazdili, aj hra nevyzerala zle. Druhý nám, neviem z akého dôvodu, vôbec nevyšiel. Zaspali sme úvod a Nemci nás za to kruto potrestali. Škoda, že sme začali hrať až v tretej tretine. Tréner bol poriadne nahnevaný, nepodali sme výkon hodný reprezentácie. Vo Švajčiarsku chceme vyhrávať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #HC Bílí Tygři Liberec #Martin Bakoš