Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cehlárik: Bol som trochu sklamaný. O to viac sa teším

aujať trénera a zvyknúť si na nový systém. Dvadsaťročný útočník Peter Cehlárik prišiel na zraz slovenskej reprezentácie v dobrej nálade a s úsmevom na tvári.

15.12.2015 10:00
peter cehlárik, repre Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

Potešilo ho víkendové víťazstvo Luley nad prvým tímom švédskej hokejovej ligy Frölundou 3:2. Bronzový medailista z ostatných juniorských MS prihrával na víťazný gól.

„Minulý týždeň som sa po chorobe vrátil do zostavy a odohral som tri zápasy. Tímu sa darí. Už mesiac sa pomaličky posúvame v tabuľke hore. Hneď sa človek lepšie cíti aj na ľade,“ naznačil odchovanec žilinského hokeja.

Keď ste sa nedostali do nominácie na Nemecký pohár, boli ste trochu smutný. Ako ste prijali pozvánku na Arosa Challenge?
Je pravda, že som bol trochu sklamaný. Celkom mi vyšiel vstup do sezóny a dúfal som, že ma povolajú do národného tímu. No som rád, že som tu teraz. Už sa teším na zápasy.

Na koho zo spoluhráčov ste sa najviac tešili?
Sú tu dvaja chalani z úspešnej dvadsiatky Palo Skalický a Maťo Réway. Tých stretnem veľmi rád, ale poznám väčšinu chalanov. Teším sa na všetkých. Určite budem na prelome rokov sledovať zápasy juniorských majstrovstiev sveta. Som zvedavý, ako ich chalani zvládnu. Je tam aj pár chlapcov, ktorí boli v tíme naposledy. Pri televízii iste zacítim aj nostalgiu.

Čo ste si dali za cieľ na Arosa Challenge?
Dúfam, že dostanem trošku viac priestoru aj v národnom tíme. Ideálne by bolo dostať sa na ľad aj v početných výhodách, no to už je, pochopiteľne, na trénerovi Cígerovi. Máme nového kouča aj systém. Uvidím aké to bude. Najdôležitejšie bude zvyknúť si a dostať sa do toho. Chcem zaujať, aby ma zavolali aj na najbližšiu akciu.

Váš spoluhráč Christián Jaroš trávi viac času na hosťovaní v druhej najvyššej súťaži. Aká je vaša pozícia v tíme?
Kiko (Christián Jaroš) to má teraz dosť náročné. Mali sme slabý začiatok sezóny a vtedy je pre mladších hráčov ešte ťažšie dostať sa do zostavy. V obrane je veľká konkurencia, rovnako aj v útoku. No dostal som sa do prvých dvoch formácií a chodím aj na presilovky, s čím som spokojný. Keď sa nám nedarilo, postavil tréner aj do prvých formácií búračov, tak som sa na chvíľu prepadol do tretieho útoku. No opäť som v prvých dvoch.

Vo štvrťfinále Ligy majstrov ste vypadli v repríze vlaňajšieho finále s Frölundou. Veľké sklamanie?
Sme sklamaní, lebo sme chceli ísť ďalej. No súper dominujú vo švédskej lige, má lepší tím ako v predošlej sezóne. Trochu sme si to vynahradili, keď sme v sobotu vyhrali v lige na jeho ľade.

Pokročili ste vo švédčine?
Som vo Švédsku už piatu sezónu, ale veru príliš nie. Od začiatku som sa do toho veľmi nehrnul. Mal som mať nejaké lekcie, ale zišlo z toho. No rozumiem väčšinu. Na dorozumenie úplne stačí hovoriť po anglicky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik